Schrek (ODS): Nejsme schopni sestavit většinovou krajskou vládu a moje role hejtmana končí

23.09.2024 7:04 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům krajských voleb.

Schrek (ODS): Nejsme schopni sestavit většinovou krajskou vládu a moje role hejtmana končí
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

Milí přátelé,

volby rozhodly o budoucnosti našeho kraje pro příští 4 roky. Naše koaliční uskupení Společně se starosty pro občany nevyhrálo a skončilo na druhém místě. Přestože jsme získali o 4 zastupitelské mandáty víc, než jsme měli dosud, s našimi stávajícími koaličními partnery nejsme schopni sestavit většinovou krajskou vládu a moje role hejtmana tím končí. Přesto Vám chci poděkovat za obrovskou podporu a důvěru. Moc si vážím Vás všech, kteří jste nezapomněli na to, co s naší zemí a s naším národem udělali v minulosti komunisté a čeho všeho jsou v současnosti schopni populisté a extremisté. O politice se říká, že je uměním možného, s tím souhlasím. Zároveň však platí, že ji každý z nás dělá dobrovolně a je vždy na svobodném rozhodnutí každého z nás, nakolik je ochoten upřednostnit politický pragmatismus nad idejemi a hodnotami. Já jsem šel do politiky proto, abych pracoval a dělal věci správně. A tomu hodlám dostát.

Děkuji všem svým kolegům radním a koaličním zastupitelům za spolupráci v uplynulých 4 letech. Bylo mi ctí náš kraj vést v pozici hejtmana. Moc děkuji celému svému týmu, volebnímu štábu, našim podporovatelům a všem kandidátům, kteří se mnou pracovali na volební kampani. Byli jste skvělí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Diskuse obsahuje 9 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Krása (Trikolora): O krajských volbách ve stínu povodní

11:17 Krása (Trikolora): O krajských volbách ve stínu povodní

Tentokrát jen krátce o krajských volbách, které se konaly ve stínu povodní a asi je ovlivnily, ale n…