Seďa (SOCDEM): Odvahu od české pravice nečekejme

02.09.2024 6:23 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k reformě současného ekonomického i společenského modelu

Seďa (SOCDEM): Odvahu od české pravice nečekejme
Foto: archiv A. Seďa
Popisek: Antonín Seďa

Je zajímavé, že by všichni chtěli reformy, tu školství, tu daňového systému, tu RUD, ale když dojde na lámání chleba, tak všichni mluví pouze o penězích. Je třeba si konečně přiznat, že reformy bolí, protože je třeba říznout do živého. Tu do přebujelé administrativy a byrokracie, tu do dotací, tu do výše zisků a rozličných podpor.

Odvahu od české pravice nečekejme, protože ta umí pouze škrtat u těch, chtěří se nemohou či neumí bránit. Činnost odborů se dnes smrskla pouze na zvyšování mezd a platů, místo aby začaly spolupracovat s levicovými stranami, jako je tomu na Západě od nás.

Reformy jsou nutné, protože současný ekonomický i společenský model, nastavený v devadesátých letech minulého století, se vyčerpal. Nicméně tento model, na který jsme si všichni zvykli, vyhovuje současné vládní koalici a majoritě podnikatelské veřejnosti. A bude velmi těžké cokoliv prosadit tak, aby se postupně zvyšovala, a nikoliv snižovala životní úroveň obyvatelstva ČR.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Farský (STAN): Stojíme za Ukrajinou. Nadále, neúnavně a brzy snad i bezpodmínečně

21:02 Farský (STAN): Stojíme za Ukrajinou. Nadále, neúnavně a brzy snad i bezpodmínečně

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k válce na Ukrajině.