Sehnalová (ČSSD): Priority rakouského předsednictví v Radě EU pro oblast dopravy

14.07.2018 14:47 | Zprávy

Rakouský ministr pro dopravu, inovace a technologie Norbert Hofer v Evropském parlamentu na zasedání Výboru pro dopravu a cestovní ruch představil hlavní priority rakouského předsednictví.

Sehnalová (ČSSD): Priority rakouského předsednictví v Radě EU pro oblast dopravy
Foto: sehnalova.cz
Popisek: Europoslankyně Olga Sehnalová

Jednou z priorit je i uzavření jednání o přepracovaném znění směrnice o evropské službě elektronického mýtného (EETS), na níž pracuje jako stínová zpravodajka za frakci S&D v Evropském parlamentu poslankyně Olga Sehnalová.

Ministr Hofer také uvedl, že návrhy které předložila v rámci třetího balíčku mobility, které se týkají bezpečnosti silničního provozu, podle něj budou pro předsednictví prioritou.

V rámci druhého části balíčku mobility pak předsednictví se bude snažit naleznout shodu na přepracovaném směrnici o kombinované dopravě nebo u upřednostňování nízkoemisních vozidel při zadávaní veřejných zakázek a nových emisních limitů vozidel.

Poté co v minulém týdnu na hlasování ve Štrasburku poslanci Evropského parlamentu odmítli návrhy zpráv, které se týkaly vysílání řidičů, doby řízení a doby odpočinku, přístupu na trh a pravidel kabotáže, chce současné předsednictví pokračovat v hledání kompromisu ve vyjednávání o těchto zprávách.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Balaštíková (ANO): Záruka elektromobility se nějak vymkla

22:12 Balaštíková (ANO): Záruka elektromobility se nějak vymkla

Podnikatel, který už sice nepodniká, ale má „IČO“ (identifikační číslo organizace) čili je pořád pod…