Senátorka Seitlová: Vydání stanoviska nebo usnesení nestačí

01.08.2024 18:09 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ekonomickému vyhodnocení variant VRT v okolí Přerova

Senátorka Seitlová: Vydání stanoviska nebo usnesení nestačí
Foto: zeleni.cz
Popisek: Senátorka Jitka Seitlová (KDU-ČSL)

Správa železnic mi poslala ekonomické vyhodnocení variant VRT v okolí Přerova. Rozdíl činí na první pohled stále poměrně vysokou částku, avšak do nákladů na celou stavbu by se jednalo o promítnutí v setinách procenta.

Pokud známe případy, kdy jsou z důvodů stejné nebo nižší závažnosti varianty tunelů jinde navrhovány a rozšiřovány, kdy si uvědomíme, že projekt má sloužit jako vysoce moderní infrastrukturní stavba řadu desítek let a kdy ji jako vizitku naší doby zanecháme našim vnukům a pravnukům, je podle mého názoru v celku nepatrné navýšení investice pro nadčasovou ochranu krajiny kolem Přerova namístě.

Přerov bude mít z důvodů šetrnosti při výstavbě již jednu rizikovou stavbu – bramboru dálniční křižovatky D1 Sever, jedinou tohoto formátu v zemi. O změně původního klasického čtyřlístku křižovatky rozhodl v minulosti bývalý pan ministr Prachař z důvodu úspory nákladů.

Nyní je třeba aby se vedení města Přerova za občany k projektu tunelu VRT postavilo. Vydání stanoviska nebo usnesení nestačí! Je nutné, aby jednalo se všemi, kteří budou o projektu rozhodovat! Občané Přerova si to zaslouží.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sehnalová (SOCDEM): Obor zdravotnické záchranářství se po letech vrací

23:00 Sehnalová (SOCDEM): Obor zdravotnické záchranářství se po letech vrací

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nového oboru zdravotnický záchranář na Univerzitě T…