TOP 09: Postoj české vlády k mobilním operátorům se zvrhl ve frašku

14.02.2017 17:38 | Zprávy

Vláda prosazuje vyšší ceny za roaming, ačkoliv EU chce snížit jeho cenu. TOP 09 podporuje dohodu Evropského parlamentu a Komise o snížení roamingových cen.

TOP 09: Postoj české vlády k mobilním operátorům se zvrhl ve frašku
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

„Roaming a mobilní služby jsou syndromem českého problému. Stát se snaží regulovat celou řadu odvětví trhu, která by regulovat neměl. Tam, kde by působit měl, nevytváří pravidla hry a nesnaží se vytvářet konkurenční prostředí,“ říká europoslanec za TOP 09 Luděk Niedermayer.

TOP 09 usiluje o větší konkurenci na trhu mobilních služeb, která vždy vede k významnému snížení cen. Proto také prosazujeme důslednou aplikaci evropské směrnice, vstup čtvrtého operátora na český trh a větší ochranu spotřebitele, zejména rychlý přechod mezi operátory bez sankcí.

„Pokud vládu k podpoře vyšších cen za roaming při jednání v Bruselu přivedla výhrůžka operátorů, že v případě zlevnění budou domácí zákazníci platit víc, pak se ptám, proč máme vyšší ceny než v Rakousku. Sítě nejsou evropský problém, je to věc národní regulace. EU se pouze rozhodla postupně zcela zrušit roaming,“ uvedl Niedermayer. Podle Evropské komise se v Unii platí za 1 GB mobilních dat v průměru 2,77 eura. Zástupci české vlády při jednání prosazovali maximální roamingové velkoobchodní ceny - 10 eur.

TOP 09 nesouhlasí s ministrem Mládkem, který tvrdí, že roaming je elitářská služba pro 5 procent občanů. „Chování vlády je jedním z příkladů, které popírá tvrzení premiéra Sobotky, že ČSSD hájí zájmy občanů se středními příjmy. Lidé s vysokými příjmy vysoké ceny operátorů unesou. Pro lidi se středními příjmy už jsou zátěží, na které bohatnou tři současní operátoři, jejichž zájmy ČSSD se svými vládními partnery chrání,“ říká předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

22:28 Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…