Ať si poslanci mohou do sněmovny vodit děti, navrhuje ANO. Než rodiče dohlasují, počkají v koutku

07.03.2014 17:42 | Zprávy

Nápadů na to, co vše by mohlo být v Poslanecké sněmovně, bylo již v minulých letech několik – nutno dodat, že spíše z kategorie bizarních. Jen namátkou připomeňme kapli, bazén či tělocvičnu. Nyní se objevil další – založit přímo ve sněmovně dětskou skupinu, ve které by děti poslanců na své rodiče čekaly, než dojednají.

Ať si poslanci mohou do sněmovny vodit děti, navrhuje ANO. Než rodiče dohlasují, počkají v koutku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radka Maxová (ANO)

S nápadem přišla poslankyně hnutí ANO Radka Maxová. „Zájem o to, aby mohly dětské skupiny ve sněmovně fungovat, jsem již zaznamenala a eviduji ho. Nutno dodat, že napříč politickým spektrem, i když samozřejmě více ze strany žen. Pokud se dětskou skupinu podaří založit, mohli by však do ní přivádět děti pochopitelně i muži poslanci,“ dodala pro ParlamentníListy.cz Maxová. Největší zájem je zatím ze strany TOP 09 a také určité části ČSSD.

Jak však přiznala, s šéfem své strany Andrejem Babišem zatím tento návrh konkrétně neprobírala. „Přesto se domnívám, že nebude proti. Už jen proto, že i na jeho ministerstvu (financí), se zpracovává dle mých informací studie s podobným cílem, jelikož i tam se uvažuje o založení dětské skupiny,“ uvedla dále Radka Maxová. Vysvětlila, že však ani Ministerstvo financí v případě, že studie potvrdí to, že dětská skupina najde využití na tomto úřadě, nebude první vlaštovkou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Alena Hechtová

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

4:40 „Vyhrál Putin.“ Rakušanův muž nadával voličům. Pak prasklo, z jaké je rodiny

Vítězem krajských a senátních voleb je prý Rusko. Takový závěr vyvodil středočeský poslanec hnutí ST…