Stíhání Babiše má zastavit stejný zástupce, který před časem tvrdil, že má pokračovat? Senátor Valenta má podezření

02.09.2019 18:44

Senátor Ivo Valenta na svůj Facebook přidal vyjádření k tomu, že mělo být zastaveno stíhání premiéra Andreje Babiše. Valenta píše, že tomu, že „současné zastavení stíhání všech aktérů nebylo ovlivněno tlakem samotného premiéra“, prý nikdo neuvěří. A připomíná, že nesrovnalosti provázejí kauzu již od samého počátku.

Stíhání Babiše má zastavit stejný zástupce, který před časem tvrdil, že má pokračovat? Senátor Valenta má podezření
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Anketa

Vážíte si Andreje Babiše? (Hlasování od 2.9.2019)

86%
14%
hlasovalo: 23477 lidí
„Kdo ještě uvěří v nezaujatost?“ táže se na úvod svého příspěvku Valenta. „Celou kauzu Čapí hnízdo provázejí nesrovnalosti od samého počátku. Vždyť už fakt, že premiér měl jen těžko vysvětlitelné výpadky paměti a tajnosti ohledně vlastnické struktury tohoto objektu, naznačuje, že prezentovaná ‚pravda‘ má k čistotě lilie hodně daleko,“ píše.

Bez zajímavosti prý není ani fakt, že „stíhání hodlá zastavit stejný státní zástupce, který před časem trval na tom, že stíhání má pokračovat“. „Co stojí za tak razantní změnou jeho názoru?“ ptá se dál.

Podle Valenty tomu, že „současné zastavení stíhání všech aktérů nebylo ovlivněno tlakem samotného premiéra“, nikdo neuvěří. „Samozřejmě musíme respektovat rozhodnutí orgánů činných v trestním řízení. Jenže náš premiér je v permanentním střetu zájmů a kauz se kolem něho točí poměrně hodně. Podle mého názoru tak nikdo (kromě zapřisáhlých ANO voličů) nikdy neuvěří tomu, že současné zastavení stíhání všech aktérů nebylo ovlivněno tlakem samotného premiéra,“ dodává.

Senátor Valenta se vyjadřoval k informacím, že státní zástupce Jaroslav Šaroch údajně zastavil stíhání premiéra Andreje Babiše v kauze Čapí hnízdo. Andrej Babiš byl stíhán za podezření na dotační podvod u padesátimilionové dotace na farmu Čapí hnízdo. Avšak mluvčí městských žalobců Aleš Cimbala řekl pro server Echo24, že ještě není definitivně rozhodnuto a jde pouze o pracovní koncept. „Co je obsahem rozhodnutí, budeme informovat, až od nás definitivně odejde,“ řekl pro Echo24 Cimbala. Andrej Babiš vinu odmítá, jde údajně o politickou kauzu a nevinná je podle jeho názoru i celá rodina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

14:30 To je psycho, tohle... Němcová odešla z místnosti. Ostatní hlasovali pro

Členové ústavněprávního výboru Senátu dali zelenou petici 15 tisíc zemědělců. Ti chtějí zrušit Fialo…