České dráhy: Od středy jsou dálkové vlaky do/z Polska v plném provozu

10.10.2024 7:23 | Tisková zpráva

Ve středu 9. října 2024 byl obnoven provoz všech dálkových vlaků do/z Polska přes přechodovou stanici Bohumín. Do provozu se tak vrátily také všechny vlaky, vedené přes polskou stanici Chalupki. Jedná se o vlaky EuroCity Moravia, Polonia, Porta Moravica, Sobieski, Silesia (2×) a Báthory.

České dráhy:  Od středy jsou dálkové vlaky do/z Polska v plném provozu
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Zhruba do konce tohoto týdne se předpokládá, že vlaky budou jezdit v oblasti Bohumína odklonem přes nákladní nádraží ve Vrbicích. To znamená dodatečné jízdy mezi Vrbicemi a osobním nádražím v Bohumíně. Z důvodu odklonové jízdy se předpokládá zdržení vlaků za stanicí Bohumín jak ve směru z Polska do Česka, tak opačným směrem.

Od počátku obnovení provozu bude docházet také k postupné stabilizaci oběhu plánovaných souprav, což může znamenat dočasné zařazení jiných než plánovaných vozů.

Provoz nočního vlaku NJ 406/407 Chopin je už obnoven v úseku Břeclav – Varšava a veze přímé vozy z/do Budapešti. Jeho provoz v celé trase do/z Mnichova bude obnoven v noci 10./11. října ve směru do Mnichova a následující noc 11./12. října také v opačném směru z Mnichova do Varšavy.

Veškeré informace o mimořádných i plánovaných výlukách a dopadech povodní na severní Moravě a ve Slezsku jsou k dispozici ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Rodičovská

Nemyslíte, že jste na navýšení rodičovské měli tlačit víc, když jste byli ještě ve vládě? Vím, že jste kritizovali to, jak nespravedlivě byla navýšena a o kolik, ale nic víc jste neudělali. Co myslíte, že víc uděláte teď, když už nejste ve vládě?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

ČEZ Teplárenská obnovila dodávky tepla a teplé vody do Bohumína

8:54 ČEZ Teplárenská obnovila dodávky tepla a teplé vody do Bohumína

Společnost ČEZ Teplárenská díky mimořádnému úsilí vlastních zaměstnanců z celé republiky i dalších o…