MHMP: Hlavní město podpoří osvětovou akci proti nádorovým onemocněním

26.07.2024 7:06 | Tisková zpráva

Rada hl. m. Prahy na svém pondělním zasedání schválila dotaci pro Event media s.r.o. ve výši 220 000 korun. Tyto finance budou sloužit pro zajištění edukace veřejnosti s ohledem na samovyšetření prsu a osvětu nádorových onemocnění s názvem „Praha za zdravá prsa“.

MHMP: Hlavní město podpoří osvětovou akci proti nádorovým onemocněním
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova Nové radnice, sídla pražského magistrátu

Společnost Event media pomocí dotace ve výši 220 000 korun zajistí osvětové a edukační akce v rámci Prahy mimo jiné s ohledem na prevenci rakoviny prsu. Praha přispěla rozhodnutím rady například na logo kampaně, vydání brožury včetně distribuce, stánek pro osvětovou akci a vybavení.

„Tato investice pomůže lidem zvýšit nejen povědomí o nádorových onemocněních, ale také jim pomůže zjistit, jak si udělat samovyšetření. To může být v mnoha případech základním předpokladem pro to, aby se předešlo pozdnímu diagnostikování onemocnění. Věřím, že podpora od hlavního města přispěje ke zkvalitnění péče pro Pražany a zvýší dostupnost špičkové zdravotní techniky. Je to další z našich dílčích kroků k rozvoji zdravotnických služeb v metropoli,“ říká Alexandra Udženija, náměstkyně primátora hl. m. Prahy pro oblast zdravotnictví.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚZSVM vyhlásil druhé kolo výběrového řízení na prodej zámku Štiřín

19:13 ÚZSVM vyhlásil druhé kolo výběrového řízení na prodej zámku Štiřín

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) dnes na svých webových stránkách www.nabidk…