MŠMT podpoří integraci ukrajinských dětí do církevních škol

15.09.2022 9:48 | Tisková zpráva

Až 40 milionů korun rozdělí MŠMT mezi církevní školy a školská zařízení v rámci výzvy na poskytování vzdělávání a školských služeb pro děti, žáky a studenty uprchlé z Ukrajiny v souvislosti s letošním ozbrojeným konfliktem.

MŠMT podpoří integraci ukrajinských dětí do církevních škol
Foto: msmt.cz
Popisek: MŠMT - logo

O finanční dotaci na aktivity s ukrajinskými uprchlíky realizované od 1. března do 31. prosince 2022 mohou církevní školy (mateřské, základní, střední a vyšší odborné) a školská zařízení žádat do 11. listopadu 2022. Jedná se o úhradu neinvestičních nákladů, která bude vyplacena i zpětně.

Důvodem vyhlášení výzvy je skutečnost, že „nové výkony“, které nesouvisejí se změnami kapacity školy či školského zařízení, nejsou v případě církevního zřizovatele za standardních podmínek předmětem dofinancování v průběhu kalendářního roku tak, jako je tomu u jiných zřizovatelů.

"Ze screeningového šetření kapacit mateřských a základních škol ve vazbě na dopady ukrajinské krize v průběhu března roku 2022 vyplynulo, že i církevní školy přijímají ke vzdělávání ukrajinské děti a žáky a nabízejí tak své kapacity, čímž napomáhají řešit situaci ve veřejném školství," říká náměstkyně sekce ekonomické a legislativní Pavla Katzová.

Podrobnosti a podmínky k výzvě a způsob podání žádosti jsou zveřejněny ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…