Nemocnice ve Zlíně ubytovává příbuzné pacientů. Za 250 korun na noc

25.09.2011 22:03 | Zprávy

Krajská nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně přichází s novou službou orientovanou na rodiny hospitalizovaných pacientů. Jejich příbuzní se zde nyní mohou ubytovat, aby byli svým blízkým na dosah a mohli je častěji navštěvovat, zvláště pokud to mají dále.

Nemocnice ve Zlíně ubytovává příbuzné pacientů. Za 250 korun na noc
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na průčelí nemocnice v Kyjově, která se zmítá v problémech

Rodinní příslušníci pacientů, kteří jsou hospitalizováni v KNTB, mají nově možnost ubytovat se ve svobodárnách nemocnice na třídě Tomáše Bati ve Zlíně. "Už dříve jsme zaznamenali dotazy příbuzných na možnost přespání, aby mohli častěji navštěvovat své blízké v nemocnici a nemuseli dojíždět. Svobodárny KNTB jsou 10 minut chůze od nemocnice a vzhledem k určité volné kapacitě jsme se rozhodli nabídnout v nich ubytování pro rodinné příslušníky našich pacientů," sdělil serveru ČeskýDomov.cz ředitel KNTB Bohuslav Škubal. "Snažíme se tak vyjít vstříc nejen příbuzným, ale i samotným pacientům, kterým takto umožněné častější návštěvy blízkých pomáhají lépe zvládat své onemocnění."

Zázemí ubytovacího zařízení vyhoví základním potřebám. Pokoje jsou vybaveny standardním nábytkem, lůžkovinami a ve všech je k dispozici internet. Sociální zařízení je společné pro několik pokojů. Ubytovaným slouží společná kuchyňka s mikrovlnnou troubou a lednicí.

Tomu odpovídá i cena za ubytování, která je vzhledem k cenám v okolních ubytovnách a penzionech velmi příznivá. "V jednolůžkovém pokoji je 250 Kč za noc, ve dvoulůžkovém 210 Kč.," uvedla pro server předsedkyně představenstva a náměstkyně pro ekonomiku a provoz KNTB Dana Barnášová. Vedení nemocnice podle ní usiluje o to, aby vznikly prostory pro ubytování příbuzných i přímo v areálu KNTB.

Kam dál:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

17:57 Pomoc po povodních: Prezident Pavel nesl krabici. „Proč radši neposlal hradní stráž?“ ptá se generál

Proč tentokrát při povodních masivněji nepomáhá armáda? A je správné, aby prezident osobně pomáhal v…