„Mírová mise.“ Orbán si v Moskvě potřásá rukou s Putinem. Leyenová zuří

05.07.2024 14:50 | Monitoring

Maďarský premiér Viktor Orbán pokračuje ve své mírové misi po návštěvě Ukrajiny zastávkou v Moskvě, kde se setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, aby diskutovali o mírových návrzích na ukončení války. Oba lídři si při setkání potřásli rukama. Putin vyjádřil ochotu diskutovat o mírových návrzích, zatímco předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová varovala, že jednota EU je klíčem k trvalému míru a appeasement Putina válku neukončí.

„Mírová mise.“ Orbán si v Moskvě potřásá rukou s Putinem. Leyenová zuří
Foto: Repro: TASS
Popisek: Maďarský premiér Viktor Orbán si třese rukou s Vladimirem Putinem (05.07.2024) na návštěvě Moskvy

Mírová mise maďarského premiéra Viktora Orbána pokračuje po návštěvě Ukrajiny zastávkou v Moskvě. V Kremlu se Orbán dnes setkal s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

„Nelze uzavřít mír jen z pohodlného křesla z Bruselu,“ vysvětlil Orbán důvod své cesty na platformě X.

Maďarsko se v pondělí ujalo šestiměsíčního rotujícího předsednictví bloku, které přijalo po Belgii. Orbán nicméně zdůraznil, že v Rusku nemluví za Evropskou unii. „I když rotující předsednictví EU nemá mandát k jednání jménem EU, nemůžeme sedět a čekat, až válka zázračně skončí. Budeme sloužit jako důležitý nástroj při činění prvních kroků na cestě k míru. Právě o tom je naše mírová mise,“ uvedl Orbán.

Putin, který Orbána přijal v Kremlu, mu řekl, že je připraven diskutovat o „nuancích“ mírových návrhů na ukončení dva a půl roku trvající války, informuje agentura Reuters.

Ruská agentura TASS zveřejnila video, na němž si Orbán v Kremlu potřásá rukou s ruským prezidentem.

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová k cestě Orbána do Ruska prohlásila, že „pouze jednota a odhodlání v rámci 27 členských států Evropské unie připraví cestu ke spravedlivému a trvalému míru na Ukrajině“.

„Appeasement Putina nezastaví,“ uvedla Leyenová na X.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Alena Kratochvílová

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Dotaz na založení NOVÉ FRAKCE v EU , EP .

Dobrý den přeji . Vážená paní europoslankyně , hnutí ANO prý zakládá novou frakci v EU , EP . Nechystáte se vy KSČM, STAČILO založit též novou celo-unijní pro m í r o v o u frakci , za pomoci sloučení všem celoevropských pacifistů do EU , EP navolených ? Děkuji Vám za odpověď .

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Orban je politik světového formátu., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusenovasova , 05.07.2024 16:16:01
Slušelo by mu být šéfem Evropské komise místo naprosto neschopné a protekčně prosazené Leyenové. A návštěva Moskvy je důležitým jednáním pro budoucnost celé Evropy. Rozumní lidé si to uvědomují a primitivové jsou z toho osýpaní.

|  16 |  0

Další články z rubriky

Ta, která porazila Českou televizi: Zastavte očkování a odškodněte

14:43 Ta, která porazila Českou televizi: Zastavte očkování a odškodněte

Česká televize se musí z rozhodnutí Městského soudu v Praze omluvit v pořadu Newsroom ČT24 imunoložc…