„Na tuhle si nestoupám.“ Filip Turek začal v EU provokovat

16.07.2024 14:43 | Monitoring

Europoslanec Filip Turek (Motoristé sobě) na sociálních sítích dokumentuje svoji cestu na první jednání Evropského parlamentu, kam provokativně dorazil svým veteránem Rolls-Royce Silver Dawn. Na začátku zasedání také zdokumentoval, že se nepostavil spolu s ostatními europoslanci při hymně EU s tím, že „si stoupá na jinou hymnu.“

„Na tuhle si nestoupám.“ Filip Turek začal v EU provokovat
Foto: Repro Facebook
Popisek: Filip Turek míří na schůzi Evropského parlamentu

Filip Turek zamířil do Štrasburku na ustavující jednání Evropského parlamentu a neodpustil si řadu provokací, kterými je známý. Na místo totiž dorazil pochopitelně v autě se spalovacím motorem, konkrétně veteránem značky Rolls-Royce.

„Cesta do roku 1984 pokračuje…“ napsal pak Turek na svém facebooku s narážkou na román George Orwella o imaginárním totalitním státu.

Na začátek jednání zazněla tradičně hymna Evropské unie Óda na radost od Ludwiga van Beethovena. Přítomní europoslanci při hymně povstali, Turek se k nim ale nepřidal. „Hrají nějakou skladbu, kterou úplně neznám a všichni si stoupli. Já si stoupám na jinou,“ napsal Turek a přidal českou vlaječku.

Podle některých komentujících jde od Turka o zbytečné provokace a neúctu k EU. „Neúcta k Evropě od prvního dne, prachy EU ale nesmrdí,“ uvedl jeden z diskutérů.

Jiným se ale Turkovy provokace líbí. „Vy jste prostě provokatér, ale tak zdravě,“ napsal další.

„Super Filipe, tak to má být. Buď svůj,“ souhlasili ostatní.

Někdo také Turkovi vysvětlil, že ona skladba, kterou Turek nezná, je právě Óda na radost. „Nebyla to nahodou Óda na radost, což je hymna EU,“ poradil komentující.

„Asi jo, ale moc se mi nelíbilo podání,“ reagoval sarkasticky Turek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Ing. Zuzana Moravčíková byl položen dotaz

Máte zkušenosti na post hejtmanky?

Dobrý den, dočetla jsem se, že jste v zastupitelstvu KH a ještě v opozici, takže komunálem jste neprolezla. Nelíbilo se mi, že osočujete lídra za ČSSD Řiháka- je určitě lepší než vy. Jde vám o sebe nebo o ČSSD? Kdyby vám šlo o stranu, tak se přeci chováte jako politik a nepoškozujete stranu vašimi v...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ten hambáč za šest stovek je pozlacený?“ Ne, z Krumlova. Žena vyhnala manžela z hospody

12:00 „Ten hambáč za šest stovek je pozlacený?“ Ne, z Krumlova. Žena vyhnala manžela z hospody

Lidi šetří. Spojují oběd s večeří. I to jsme se dozvěděli při návštěvě Českého Krumlova. Mluvili jsm…