„Nevyvážený a chybný názor.“ Moderátor ČT chtěl grilovat Dostála za Vidláka. Narazil

09.09.2024 23:40 | Monitoring

Během debaty Česká televize před krajskými volbami s kandidáty v Plzeňském kraji zazníval jako jeden z hlavních problémů růst konfliktů se zejména agenturními pracovníky a nárůst přestupků či ohrožení, které ze strany cizinců cítí tamní obyvatelé už i přímo v centru Plzně. „Musím říct, že i já jako chlap se necítím zcela bezpečně,“ zaznělo od kandidáta koalice Pro náš kraj – pro Plzeň a KDU-ČSL Jiřího Klečky a na problémy, kterým čelí kraj kvůli přílivu cizinců, ukazovali i další debatující. Došlo však i na otázku unijní politiky. „Šíří nebezpečné lži,“ dolehlo pak z úst moderátora na europoslance Ondřeje Dostála (Stačilo!) kvůli obsazení Daniela Sterzika alias „Vidláka“ do asistentské funkce.

„Nevyvážený a chybný názor.“ Moderátor ČT chtěl grilovat Dostála za Vidláka. Narazil
Foto: Repro ČT
Popisek: Debata ČT před krajskými volbami 2024 v Plzeňském kraji

K přípravě Bruselu na možné pozastavení vyplácení finančních prostředků z eurofondů pro Slovensko kvůli „porušování demokratických norem“, o kterém informovala agentura Bloomberg, místopředseda Starostů Pavel Čízek, který je též zastupitelem Plzeňského kraje, na začátku debaty České televize poznačil, že Evropská komise „posuzuje stav demokracie v jednotlivých zemí a pravděpodobně tam byly důvody, aby byla tato pomoc pozastavena“.

Naopak europoslanec Ondřej Dostál, kandidující v Plzeňském kraji za koalici Stačilo!, zdůraznil, že s tímto postojem Evropské komise nesouhlasí a chystá se jej v Evropském parlamentu „hrubě kritizovat“. „Ten, kdo porušuje demokratické normy, je spíše Ursula von der Leyenová,“ řekl.

Také další z kandidátů – poslanec a stínový ministr zdravotnictví z hnutí ANO Kamal Farhan mínil, že pohled na to, co je „porušování demokratických norem“, může být různý.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: Radek Kotas

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Sice jsem to celé nesledoval, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka.Sirka , 10.09.2024 0:10:09
Ale "komentátor" Řezníček se opět projevil jako naprostý hňxp, který měl z ČT už dávno vypadnout. A že si s ním Dostál poradil přímo v diskuzi, svědčí o tom, že se konečně do ČT dostávají profíci, kteří nemají problém, poslat tyto tajtrlíky tam, kam dávno patří. Ředitel Souček má další možnost, jak očistit ČT od takových řezníčků.

|  23 |  0

Další články z rubriky

Ukrajinci přijdou do měsíce o pozici, kterou drželi dva roky. I bez boje

7:21 Ukrajinci přijdou do měsíce o pozici, kterou drželi dva roky. I bez boje

Do měsíce se stáhnou, odhaduje švédský analytik Mikael Valtersson, kdy Ukrajinci přijdou o dlouho dr…