„Proč to dělají?“ Ukrajinci útočí u Sumy, Rusové bombardují. „Peklo se otevřelo.“

06.08.2024 9:45 | Monitoring

Ukrajina se nejspíš rozhodla okupovat Rusko. Ukrajinské síly podporované čtyřmi tanky zahájily invazi do Kurské oblasti a postoupily několik set metrů na ruské území. V reakci na to z ruské Kurské oblasti směrem na Sumu létá jedna raketa za druhou, hlásí zpravodajský účet na síti X zabývající se válečnými konflikty na Ukrajině a na Blízkém východě. „Na letiště po úderech míří obrovské kolony ukrajinských vojenských vozidel. Letiště bylo napadeno mnohokrát, ale nikdy takhle,“ napsal a dodal, že ukrajinská armáda vydala tichý rozkaz, aby se tisk stáhl. „Jako by se na Sumě otevřelo peklo.“

„Proč to dělají?“ Ukrajinci útočí u Sumy, Rusové bombardují. „Peklo se otevřelo.“
Foto: Repro X
Popisek: Sumská oblast

Proukrajinský válečný zpravodajský účet na síti X hlásí, že z ukrajinské Sumské oblasti vyrazily ukrajinské síly kryté střelbou čtyř tanků. „Ukrajinské síly podporované čtyřmi tanky údajně zahájily invazi do Kurské oblasti a postoupily několik set metrů na ruské území,“ informuje zpravodajský účet. „Předběžné zprávy naznačují, že vektory útoku jsou: Nikolajevo-Daryino, Darino a Gogolevka. Ruské speciální jednotky z národních formací jsou údajně nasazeny,“ informuje zpravodajec. A dodává vzkaz: „Syrský musí jít. Je to dárek pro Rusy.“

Frontová linie se začala otevírat už 5. srpna. „Dnes v 10 a 13 hodin došlo ve městě a okolí k několika explozím. Ruské drony jsou velmi aktivní, je tu neustálý bzučivý zvuk téměř 24/7,“ hlásí zpravodaj přímo z bojiště.

Ukrajinská armáda doporučila, aby se zpravodajové stáhli. „Neoficiálně nám ukrajinská armáda doporučila opustit oblast Sumy. Nejedná se o hromadné nebo oficiální oznámení, jde spíše o tichou radu. Očekávají, že Rusko tento týden otevře frontu,“ napsal zpravodaj na síti X.

Podle jeho mínění ale Rusku nejde o to, aby dobylo samotné město Sumy. Jde mu jen o zaměstnání části ukrajinské armády. „Rusko zřejmě nenapadne samotné město, takže jakákoli nová fronta bude pravděpodobně spíše ke zvýšení tlaku na Ukrajinu, než k něčemu většímu,“ myslí si.

Před půlnocí na oblast mířily bezpilotní autonomní, sebevražedné rojové drony Šáhidy. „Pět skupin Šáhidů míří do Sumy…“ informoval zpravodaj.

O půl páté ráno až jela válečná mašinérie na plné obrátky. Oblastí se ozývaly nepřetržité detonace. „Jako by se na Sumy otevřelo peklo. Velké nepřetržité exploze,“ hlásil v půl páté nad ránem zpravodaj.

Střelba se soustředila na letiště u Sumy. „Na letiště po úderech míří obrovské kolony ukrajinských vojenských vozidel. Letiště bylo napadeno mnohokrát, ale nikdy takhle.“

Ukrajinská armáda informuje, že vypustila dělostřelecké raketové jednotky protivzdušné obrany. „Jen pro pořádek, Ukrajina říká, že je to jejich protivzdušná obrana. A může to tak být, ale bude to znamenat, že za posledních pár dní utratili ± 20 AD střel, jen v Sumy,“ vypočítává zpravodaj, ale o tvrzení ukrajinské armády pochybuje. „V místních skupinách píšou, že došlo k 10 explozím pod 20 sekund… slyšel jsem jen 6. V tom případě pochybuji, že AD fungují.“

O půl hodiny později Ukrajina vypouští obrannou raketu. „V 5 hodin ráno došlo k odletu ukrajinské rakety,“ hlásí suše zpravodaj. 

 

 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Marian Kučera

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

"Ukrajinské síly podporované čtyřmi tanky",, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemladý Ital , 06.08.2024 13:22:51
to je ukrutná síla, to budou za chvíli v Moskvě

|  8 |  0

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…