Bendl podepsal nový statut Budvaru. Posílí funkci dozorčí rady

30.11.2012 22:08 | Zprávy

Ministr zemědělství Petr Bendl podepsal nový statut Budějovického Budvaru. Jeho dozorčí rada bude mít posílenu kontrolní a schvalovací funkci.

Bendl podepsal nový statut Budvaru. Posílí funkci dozorčí rady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

„Jak již bylo dříve zveřejněno, změna byla motivována zejména zjištěními z průběhu kontroly v národním podniku, která se uskutečnila během jara až podzimu letošního roku,“ uvedla ředitelka odboru komunikace na ministerstvu zemědělství Kateřina Böhmová.

Nově tedy byla posílena kontrolní a schvalovací funkce dozorčí rady. Navíc rada může vytvářet pro různé činnosti výbory, jako je to běžné u rad velkých soukromých firem.

Nové znění statutu projednala sama dozorčí rada a připomínky mohl vznést i ředitel Budvaru Jiří Boček. Až poté ministr Petr Bendl vše podepsal. Tvrdil totiž, že jeho resort neměl například informace, které se týkaly dceřiných společnosti Budvaru.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

zdražování dálniček

Pane Kolovratníku, ANO se ohrazuje téměř proti všemu, co dělá vláda. Zajímalo by mě ale, co si upřímně myslíte o zdražení dálničních známek, a jestli by se zdražovali i kdybyste byli v příští vládě? Podle této vlády se totiž mají zdražovat každý rok, ale to přeci ještě neznamená, že vy toto pravidel...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poučení z historie. Kolaps Ukrajiny přijde za ani ne rok od poslední ofenzivy

13:43 Poučení z historie. Kolaps Ukrajiny přijde za ani ne rok od poslední ofenzivy

Zákopy, dělostřelectvo, pomalý postup. Tím se válka na Ukrajině podobá první světové válce. Analytik…