Bratření socanů s komunisty? Historie se opakuje, píše Reflex

28.11.2012 12:57 | Zprávy

Komentátor týdeníku Reflex Jan A. Novák kritizuje ČSSD za její spolupráci s KSČM. Podle něj asi sociální demokracie zapomněla na minulost, kdy se v roce 1948 s tehdejší KSČ spojila. Toto propojení rozhodně podle něj nic dobrého České republice nepřinese.

Bratření socanů s komunisty? Historie se opakuje, píše Reflex
Foto: ČSSD
Popisek: ČSSD zahájila předvolební kampaň pro krajské a senátní volby 2012 jízdou vlakem

„Možná nějak podobně se členové ČSSD radovali na slučovacím sjezdu své strany s KSČ v červnu 1948. Většinu z nich pak smích brzy přešel. Což si sice za svou naivitu zasloužili, ale bohužel to nebyl jen jejich problém, protože na to doplatila celá země,“ konstatuje Novák. To ale ČSSD vidět nechce.

Komunisté neříkají, co mají za lubem

Jenže připomínat sociálním demokratům jejich trapnou historii je podle Nováka zjevně zbytečné. Je prý jasné, že právě ČSSD je pro KSČM největší (a hlavně silnější) konkurent, proto si ji musí komunisté podmanit, aby uspěli. „Komunisté (jako každá extremistická menšina prahnoucí po moci) nikdy nedělají důležité věci veřejně a nikdy neříkají to, co mají opravdu za lubem,“ upozorňuje komentátor.

S nebezpečím komunismu souvisí i volba prezidenta. „Nedosti na tom: jakousi zvláštní shodou okolností se v téže době k prezidentskému křeslu dere Miloš Zeman. Ano, právě ten Miloš Zeman, který z nevýznamné polistopadové sociální demokracie udělal útočiště překabátěných komunistů, a tím ji znovu přistrčil k moci,“ myslí si Novák.

Připomíná, že Zeman spolu s Václavem Klausem vymyslel opoziční smlouvu, čímž v naší zemi zavedli mafiánský kapitalismus s lidskou tváří. „Tedy v podstatě politický systém směřující k tomu, co je v Rusku. Jestli si někdo myslí, že bratření komunistů se socany půjde nějakým jiným směrem, tak je hodně naivní,“ napsal Novák.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Kývnete na nabídku ANO?

Kdybyste šel do koalice s ANO tak byste byl přeci nejen hejtman, ale koalice by měla přeci i víc mandátů, takže je to logické. I jinde se přeci ODS spojuje s ANO. Tak proč ne? A jak vlastně hodnotíte celkově váš výsledek ve volbách? Dřív tu ODS dominovala, nemyslíte, že kdybyste nekandidovali v koal...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať nosí Zemanovi nákup. Veřejné práce by mu prospěly.“ Na Hřebejka se to začalo sypat

20:40 „Ať nosí Zemanovi nákup. Veřejné práce by mu prospěly.“ Na Hřebejka se to začalo sypat

Bývalý prezident Miloš Zeman slavil o víkendu narozeniny a popřát mu přijela celá plejáda domácích i…