Corrupt Tour dorazila do Brna. Ukázala "orloj" i náměstkovu chatu za miliony

25.12.2012 19:28 | Zprávy

Známá česká cestovní kancelář Corrupt Tour, která zájemce vozí po místech, která jsou spojena s korupcí či podezřelým financováním, dorazila i do Brna. Zde má podle majitelů společnosti velký potenciál.

Corrupt Tour dorazila do Brna. Ukázala "orloj" i náměstkovu chatu za miliony
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

"Jsme rádi, že má Brno tolik korupčních památek a lidí ochotných vyprávět strašidelné příběhy komunální politiky," říká jeden z šéfů společnosti Petr Šourek pro server Idnes.cz. Do Brna přijeli na pozvání dvou lidí - a to zakladatelů webu Žít Brno Matěje Hollana a Svatopluka Bartíka. Ti se na svých stránkách věnují právě tamní politické scéně. "Chtěl jsem jim ukázat, co je zde v Brně předražené, co vzbuzuje pochybnosti nebo přímo smrdí korupcí. Například orloj na náměstí, Justiční areál, Bauhaus v Ivanovicích, toalety za tři miliony korun na Joštově či infostánek v České ulici za šest milionů," říká Bartík.

Po Karlových Varech, Ústeckém kraji a Praze si tak Corrupt Tour posvítí i na Brno. Tam největší pozornost vzbuzuje například Justiční palác, jehož výstavba se z plánovaných osmi set tisíc korun vyšplhala na dvě miliardy, infromační stánek za šest milionů, u kterého se neví, kdo bude platit jeho provoz, či chata rodiny náměstka brněnského primátora Ladislava Macka. Ten si bez patřičných povolení přestavěl malou chatu u Brněnské přehrady na honosné sídlo.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

22:30 „Hra nekončí. Pokračuje.“ Zeman se vrací. Kvůli „neschopné“ Fialově vládě

Bývalý prezident Miloš Zeman na sobotní oslavě svých 80. narozenin uvedl, že je kvůli „neschopné vlá…