Fiala: Nikoho nenecháme padnout na dno

15.08.2022 7:41 | Ze sítí

Ačkoli spousta lidí netrpělivě očekává vyjádření premiéra ke kauze ministra vnitra Víta Rakušana a šéfa rozvědky ÚZSI Petra Mlejnka, kterého Rakušan jmenoval navzdory tomu, že věděl o jeho kontaktech s Michalem Redlem, premiér České republiky Petr Fiala (ODS) poté, co se v minulých dnech zamyslel nad důležitostí venkova, zveřejnil včera na sociálních sítích text o tom, že na občany již doléhají obavy z blížícího se podzimu.

Fiala: Nikoho nenecháme padnout na dno
Foto: screen: CNN Prima News
Popisek: Premiér Petr Fiala v pořadu Partie.

Poté, co se navzdory očekávání mnoha voličů zaměřil premiér Fiala na život na venkově a místo aby reagoval na výzvy nejen opozičních politiků k odvolání ministra Rakušana, psal o tom, jak se mnoho lidí stěhuje do měst a část venkova se vylidňuje, či jak je venkov pro naši zemi důležitý, věnoval se tentokrát nadcházejícím krušným týdnům a měsícům.

Už i premiér musel konstatovat, že nebudou snadné. Zmínil dokonce slova, jako „krize“ či „dno“.

„Milí přátelé, ačkoliv léto ještě zdaleka nekončí, na mnohé z vás už teď doléhají obavy z nadcházejícího podzimu, a s ním spojené starosti se zvyšováním nákladů na každodenní život,“ začíná Fiala svůj příspěvek s tím, že lidé už začínají vnímat zvyšující se náklady na energie, potraviny, služby a další položky a začínají mít z budoucnosti obavu.

„Snažím se o to, abychom byli jako vláda k občanům upřímní. Nemohu proto tvrdit, že měsíce, které nás čekají, budou jednoduché, a že bude snadné se s krizí vyrovnat,“ připouští dále Fiala, že vyrovnat se s danými podmínkami a se situací, ve které se lidé ocitnou, nebude pro občany snadné.

„Mohu vás ale ubezpečit, že naše vláda dělá všechno proto, aby nikdo nepadl na dno a všem, kteří se dostali do potíží, se dostalo potřebné pomoci,“ ubezpečuje dále Fiala, že nikoho nenechá padnout až na samotné dno a že vláda lidem pomůže. Konkrétní kroky ale nezmiňuje.

„Každá krize jednou skončí, stejně tak i ta současná,“ končí premiér svůj příspěvek a zároveň vyzývá k jednotě, která podle něj zajistí i to, že lidé krizi zvládnou lépe.

„A pokud budeme držet při sobě, lépe si s řešením problémů poradíme.“

Dodejme, že je otázkou, zda jeho příspěvek v lidech vzbudil spíše pocit, že situaci zvládnou, nebo je svým výhledem na následující krizové období spíše vystrašil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…