Kde se skutečně vládně? Od Myšáka a dalších barů

07.04.2012 11:52 | Zprávy

Kanceláře premiéra a prezidenta jsou prý pouhou kamufláží. Ve skutečnosti se vládne v síti hotelů, barů a hospod. Centrem moci je pak galerie Myšák.

Kde se skutečně vládně? Od Myšáka a dalších barů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Barmanka

Poslední skandály podle deníku Blesk prý svědčí o tom, že skutečnou moc nemá v ruce vláda a premiér. Mocné a vlivné osoby se prý k důležitým schůzkám scházejí v určitých pražských podnicích.

Podle bulvárního deníku je zřejmě nejdůležitějším centrem moci a vlivu galerie Myšák. Zde má kancelář lobbista Roman Janoušek a zde přijímá návštěvy. Někdy prý "úřaduje" i z nedaleké hospody Bránická Formanka.



Politici se údajně k důležitým schůzkám setkávají i v nejrůznějších podnicích, kde se v klidu potkávají s lobbisty a podnikateli.  Množství oblíbených kaváren a restaurací se nachází v blízkosti Poslanecké sněmovny a Senátu. Politici jsou častými hosty v baru Blue Light. Jednání probíhají i v Malostranské hospodě, v místních hotelích a v blízkém irském baru.

Do seznamu zmíněných podniků patří například restaurace Herbertova cihelna, Café Louvre na Národní třídě, kmotři se údajně scházejí v kavárně Le Patio, sociální demokraté chodí do hotelu Central, ODS dává přednost restauraci U Prince.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„My si to nenecháme líbit.“ Kauza „pirátských“ novinářů se rozjíždí. Pro PL promluvil ten, kdo ji odstartoval

15:00 „My si to nenecháme líbit.“ Kauza „pirátských“ novinářů se rozjíždí. Pro PL promluvil ten, kdo ji odstartoval

Nenecháme si to líbit, hrozí dvojice žurnalistů, s nimiž v týdnu přerušil spolupráci Seznam. Kateřin…