Kritizovaný ředitel FOK odstoupil. Rada vypíše výběrové řízení

11.12.2012 20:18 | Zprávy

Rada hlavního města přijala dnes rezignaci ředitele Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK Ilji Šmída. Výběrové řízení na obsazení ředitelského postu bude vypsáno v nejbližších dnech, řekl dnes ČTK radní pro kulturu Václav Novotný (TOP 09). Nový šéf FOK by měl být znám do konce března, mezitím povede soubor ekonomická náměstkyně Miloslava Vaňková. Šmíd šéfoval Pražským symfonikům od dubna 2006, delší dobu ale čelil kritice.

Kritizovaný ředitel FOK odstoupil. Rada vypíše výběrové řízení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na Prahu

Situace ve FOK byla řadu měsíců napjatá. Na jaře vyzval ředitele k rezignaci šéfdirigent Jiří Kout, kterého podpořila i umělecká rada. S kritikou vedení orchestru ale ředitel nesouhlasil, na jeho podporu vznikla i petice, kterou podepsalo několik známých vědeckých a uměleckých osobností. Nakonec se Šmíd rozhodl sám odstoupit.

Nový ředitel do konce března

"Příští rada vypíše výběrové řízení, do konce ledna se budou hlásit zájemci, kteří představí své koncepce. Když to všechno půjde dobře, do konce března bude vybrán nový ředitel," uvedl Novotný.

Praha původně chtěla znát jméno nového ředitele orchestru, který je příspěvkovou organizací města, do podzimu. S novým konkurzem se ale proces protáhne o několik měsíců.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Ing. et Ing. Miloš Nový byl položen dotaz

úspory

Dobrý den, tvrdíte, jak je těžké ušetřit. A můžete mi říci, jak to mají dělat běžní lidé, kterým výdaje rostou, ale mzdy jsou nízké? A nemyslíte, že by stát mohl dost ušetřit, kdyby se zeštíhlil? Nač potřebujeme tolik politiků, ministrů, úředníků atd?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašina Fiala, jásal poradce po Partii. „Franto, už to nefunguje“

20:42 Mašina Fiala, jásal poradce po Partii. „Franto, už to nefunguje“

Petr Fiala jel v Partii jak mašina, jásal nad výkonem premiéra v nedělní debatě bez oponentů Františ…