Dagmar Krylová z Klubu labužnických pohodářů tvrdí, že lze provozovat hospodu, aniž si člověk musí dělat hlavu s elektronickou evidencí tržeb nebo se zákazem kouření. Legálně. Sama zákaz kouření v hospodách a restauracích považuje za poslední hřebíček do rakve tohoto typu podnikání. „Konečná fáze je zákaz kouření. To je úplně likvidační,“ říká bez okolků.
„Restaurace a pivnice na vesnicích zkrachovaly kvůli systému, který tady nastavily naše vlády. Teď je tu ještě EET, připravit se na ni na vesnici je dost náročné,“ uvedla dáma. Kouzlo tkví v tom, že se hospoda nebo pivnice změní na klubovnu. „Pro nás jsou směrodatné stanovy, my jsme uzavřená skupina, ale sem nikdo cizí nesmí,“ doplnila provozovatelka klubovny.
Pokud do klubovny dorazí neregistrovaný občan, paní mu může dát limonádu nebo kafe, ale musí to být zadarmo. Od neregistrovaných členů si provozovatelé kluboven nesmějí vzít ani korunu. Pokud by si od neregistovaného člena nechali za limonádu zaplatit, porušili by zákon.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: mp