Nejspíš dojde na hlasování o vyloučení Pekárka z ODS, řekl Stanjura

08.11.2012 18:46 | Zprávy

Nového poslance ODS Romana Pekárka kritizuje vláda i opozice. Mezi lidi, kteří si přejí jeho odchod ze strany kvůli nepravomocnému odsouzení, patří i šéf poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. "Svým příběhem poškozuje celou Poslaneckou sněmovnu," prohlásil v rozhlasovém pořadu Impulsy Václava Moravce.

Nejspíš dojde na hlasování o vyloučení Pekárka z ODS, řekl Stanjura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbyněk Stanjura

Stanjura prozradil, že v pátek plánuje svolat zasedání poslaneckého klubu, kde se bude otázka Romana Pekárka a jeho případné poškozování Poslanecké sněmovny řešit. „Můj postoj je poměrně jasný,“ uvedl. „Nechci, aby Pekárek svým příběhem zatěžoval ODS a celou sněmovnu.“

„Pokud pozastaví své členství v ODS, tak by automaticky přestal být členem klubu ODS,“ nastínil jednu z možností. Pokud by tak prý neučinil, tak Stanjura věří, že se dohodnou. Nejpravděpodobnější scénář, který napovídá atmosféra v klubu, je ale ten, že dojde k hlasování o jeho vyloučení ze strany.

„Politická strana nemůže nikomu zabránit, aby přijal mandát poslance,“ reagoval na kritiku předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, že vláda si obhájila svou existenci právě kvůli Pekárkovi a dalším dvěma novým poslancům, kteří zvedli ruku pro vládní návrhy.

Církev s daní z příjmu bude souhlasit

Poslanci mimo jiné odsouhlasili i zákon o církevních restitucích, především na základě dohody poslance Michala Doktora, že nabytý majetek nebude osvobozen od daně z příjmu. A podle Stanjury nebudou církevní hodnostáři proti této dohodě nic namítat. „Jasně deklarovali, že nechystají žádný masový prodej majetku,“ podotkl.

Zda projdou vládní návrhy i Senátem, sice není jisté, ale Stanjura neztrácí optimismus. „Jsem přesvědčený, že vládní většina existuje a že Senát schválí návrhy, které schválilo i zasedání Poslanecké sněmovny.“

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Ministerstvo zahraničí

Pane prezidente,proč si myslíte,že Lipavský je dobrý ministr zahraničí?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekoaktivisté nalezlí ve službách státu. Rádi rozdávají zeleným kamarádům

17:13 Ekoaktivisté nalezlí ve službách státu. Rádi rozdávají zeleným kamarádům

Spolek NaZemi, šířící „nerůstové myšlenky“ mezi mladými lidmi a nabádající je, aby se pokoušeli o „z…