Občané Plzeňského kraje se s omezováním demokracie nesmíří. Piráti jdou do ulic

01.04.2012 13:48 | Zprávy

Projednávání ACTA v Evropském parlamentu se přiblížilo. Tato smlouva by mohla omezit občanské svobody. Vláda navíc projednává špatně nastavený ústavní zákon o obecném referendu, který by naopak referenda značně zkomplikoval až znemožňoval. Pirátská strana takto informovala ParalmentníListy.cz s tím, že odpovídá svoláním demonstrace na úterý 3. dubna.

Občané Plzeňského kraje se s omezováním demokracie nesmíří. Piráti jdou do ulic
Foto: Martin Kovář
Popisek: Protestní pochod proti smlouvě ACTA Prahou

Znechucení ze snah omezovat občanské svobody ve společnosti sílí, jak dokazují nedávno vzniklé výzvy k demisi vlády z řad občanských iniciativ, míní Pirátská strana. Stejně tak podle ní trvá odpor proti mezinárodní smlouvě ACTA, která hrozí například sledováním elektronické komunikace občanů.

"Současná vláda se místo naslouchání občanům snaží pouze o znemožnění přímé demokracie. Představa, že seženete 250 tisíc podpisů a parlament se pak podle vlastního uvážení rozhodne, jestli tedy bude tak laskav a referendum vyhlásí, je tristní. Je to výsměch občanům naší republiky," dodává místopředseda Pirátů Adam Šoukal.

Česká pirátská strana se proto ve spolupráci s občanskými sdruženími, bojujícími za demokracii a transparentnost, rozhodla uspořádat na úterý 3. dubna demonstrační happening na náměstí Republiky před budovou radnice v Plzni.

Vrcholem akce bude vytvoření živých nápisů NO ACTA a DEMOKRACIE, viditelných z věže katedrály.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekoaktivisté nalezlí ve službách státu. Rádi rozdávají zeleným kamarádům

17:13 Ekoaktivisté nalezlí ve službách státu. Rádi rozdávají zeleným kamarádům

Spolek NaZemi, šířící „nerůstové myšlenky“ mezi mladými lidmi a nabádající je, aby se pokoušeli o „z…