Petržel ze Zélandu?! Vejce za 5,50. Zle v krámě: „Lidi přijdou s klackama.“

24.10.2022 15:23 | Zprávy

Podnikatel Jan Čížek, jenž v minulosti kandidoval za SPD, se na svém facebookovém profilu pozastavil nad cenami potravin. „Dnes jsem byl v šoku,“ uvedl ke svému nákupu v Makru a rozebral jednotlivé položky nákupu.

Petržel ze Zélandu?! Vejce za 5,50. Zle v krámě: „Lidi přijdou s klackama.“
Foto: FCB J. Čížka
Popisek: Maso - ilustrační snímek.

„Nakupovat potraviny je v poslední době děs běs. Já rád chodím nakupovat do Makra, protože má člověk možnost porovnávat kvalitu a ceny tuzemských a zahraničních potravin. Dnes jsem byl ale v šoku. Nejlevnější české hovězí měli za 300 korun/kg. Tedy jsem sáhl po U.S. beef, které je za stejnou cenu. Kdo někdy ochutnal, ví, že při vší úctě k našim chovatelům se nedá kvalitou srovnávat,“ poznamenal Čížek.

„Vajíčka už stojí 5,50 kč. To se musím smát. Když jsme dělali Jarmarky SPD a prodávali za 1,90 Kč z českého chovu pana Jandejska u Konopiště, tak chodili sluníčkáři, že oni chtějí ta jejich drahá za šest korun. Že na ta české, kvalitní a levná kašlou. Tak už to mají. Snad jsou konečně spokojeni,“ dodal Čížek.

„Že stojí kilo petržele 50 korun, snad už nikoho nepřekvapí. Dovezená samozřejmě z Nového Zélandu. Aspoň mrkev byla domácí provenience. Cenu za 20 korun/kg už bere člověk jako výhru. Jediný to pívo máme ještě jakžtakž v pořádku. Jak cenou, tak kvalitou. Nicméně také potřebuje k výrobě energie a teplo. A to je díky EU nesmyslně drahé. Předseda vlády nám neustále tvrdí, že Green Deal je prostě fakt, s kterým se musíme smířit. Dnes už se dá i číselně vyjádřit. Kvalita života se nám zhoršila třikrát. A to jsme na začátku. Vzhledem k cenám elektriky, plynu a nafty odhaduji, že do jara vše ještě stoupne zhruba dvakrát, tedy budeme mít kvalitu života šestkrát horší, než jsme měli před Green Dealem. Před vstupem do EU,“ zmínil Čížek.

„To je fakt, s kterým se naopak nesmíme smířit. Demonstrace jsou začátek. Snad ta vláda padne dříve, než přijdou lidi s klackama a pochodněma. Pak už bude pozdě a přijdeme všichni o všechno,“ zakončil Čížek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Antisemitismus a radikálové

Zdravím vás, můžete mi ukázat za poslední roky nějaké volby, v nichž neposílili populisté, radikálové a často i politici s antisemitistickými názory? Přemýšlel jste, proč tomu tak je, a jak tomu čelit? Máte dojem, že to třeba u nás tato vláda dělá? Já z ní mám někdy (spíš často) opačný dojem a přijd...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trumpův atentátník za 67,50 Kč nabízí knihu o zabití Putina

13:09 Trumpův atentátník za 67,50 Kč nabízí knihu o zabití Putina

Rádoby atentátník na Donalda Trumpa je dokonce spisovatel. Na Amazonu se za 67,50 Kč prodává jeho kn…