Večer prezidenta Zemana čeká v Arménii státní večeře.
Jako předkrm se podává talíř s tzv. busturmou, což je hodně kořeněné sušené maso na svíčkovou a k tomu sujukh. To je tradiční arménská pochutina v podobě vlašských ořechů máčených ve zvláštním sladkokyselém sirupu, hodně kořeněném. Kouzlo tohoto jídla tkví prý právě ve složení sirupu.
Dalším chodem na státní večeři bude losos s mozarellou a sušenými rajčaty. Následuje lilek s rozinkami a koprem. Na řadu přijde také zeleninová krémová polévka s račími ocásky. Hosté si pochutnají také na telecím Osso Bucco se zeleninou. Jde o kousky telecího masa dušené se zeleninou a bílým vínem. Jako dezert se podává Marlenka, sezonní ovoce a káva.
K pití hosté dostanou arménské víno Karas, ročník 2014, na výběr bude červené a bílé.
Foto: Jiří Ovčáček
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: mp