Putin dlouho telefonoval s Macronem. Západ může pomoci ukončit tato zvěrstva, vzkázal

03.05.2022 20:52 | Zprávy

Ruský prezident Vladimir Putin opět vedl telefonický rozhovor se svým francouzským protějškem Emmanuelem Macronem k válce na Ukrajině, aby mu sdělil, že za současnou krizí stojí postup Západu. Moskva je podle šéfa Kremlu otevřena dialogu, i když Ukrajina není připravena k vážnému jednání, informuje iDNES.cz.

Putin dlouho telefonoval s Macronem. Západ může pomoci ukončit tato zvěrstva, vzkázal
Foto: Repro Twitter
Popisek: Rozzlobený Vladimir Putin

„Západ by mohl pomoci ukončit tato zvěrstva tím, že uplatní vliv na kyjevský režim a také zastaví dodávky zbraní Ukrajině,“ uvedl v úterý Kreml. Putin za zvěrstva označil ukrajinské ostřelování měst a obcí v Donbasu, tedy části ukrajinského území, které od roku 2014 ovládají proruští separatisté.

Původní zdroj ZDE.

Putin obvinil Západ i ze vznikající globální potravinové krize. A především kvůli sankcím, které v reakci na útok proti Ukrajině na Rusko uvalil.

Ruská strana nadále zvěrstva popírá a naopak viní Kyjev. Putin zopakoval svá slova o tom, že tam vládnou „nacionalisté“ a „neonacisté“ za údajné „genocidy“ ruskojazyčného obyvatelstva.

Naposledy Macron hovořil s Putinem telefonicky po více než měsíci. V médiích se ale zprvu objevila jen strohá informace, že hovor, který začal po poledni, trval dvě hodiny a deset minut.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

vyšetřovací komise

Dobrý den, vím, že ANO bylo pro vznik vyšetřovací komise od začátku. Teď se vám povedlo, ale nemyslíte, že je to už dost pozdě a hlavně já moc nechápu, k čemu vlastně taková komise je? Myslíte, že něco vyšetří kromě toho, co už víme, a to, že postup policie nebyl tak bezchybný, jak celou dobu tvrdil...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Drulák: Přesun války do ČR. Komu dluží Fiala

12:37 Drulák: Přesun války do ČR. Komu dluží Fiala

Politolog Petr Drulák poskytl rozhovor platformě Svědomí národa. Uvedl, že v současné vládě Petra Fi…