Úřady práce si stěžují na zbytečnosti, tvrdí ministerstvo

02.03.2012 17:31 | Zprávy

Pracovní skupina ministerstva práce, která řeší problémy s přechodem na nový systém na úřadech práce, vyhodnotila soupis připomínek k počítačovému softwaru. Uvádí, že osmnáctistránkový spis zaměstnanců úřadu není pravdivý a popisuje lednový stav.

Úřady práce si stěžují na zbytečnosti, tvrdí ministerstvo
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Na úřadech práce mají napilno

Podle mluvčí ministerstva práce Viktorie Plívové je více než polovina připomínek v textu nepravdivá nebo reaguje na události z ledna. Velká část popsaných chyb je údajně zaměřená na požadavky, které jsou zbytečné, uvádí agentura Mediafax.

Odboráři nezískají partnera pro vyjednávání tím, že budou komunikovat přes média

V některých případech by mohly být v rozporu se zákonem. „Jako příklad lze  uvést uvádění čísla občanského průkazu. Tento údaj není identifikačním údajem a úřad práce nemá ze zákona oprávnění takový údaj shromažďovat," řekla Plívová.

Dodala, že by se odboráři měli vyhnout komunikování přes média. „Předávání podkladů na jednání prostřednictvím tisku není způsob, kterým spolu jednají partneři," dodala o osmnáctistránkovém spisu.

Ministerstvo slíbilo, že do konce března bude systém plně fungovat tak, aby ji zaměstnanci mohli využívat stoprocentně. Mediafaxu to řekl Vlastimil Neumann, předsedda podnikového výboru úřadů práce, který funguje v Českém Krumlově.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na Ukrajině temno, doslova. Bez elektřiny neběží nic. Vážné následky

11:55 Na Ukrajině temno, doslova. Bez elektřiny neběží nic. Vážné následky

V oblasti Kryvyj Rih se ocelářská společnost Arcelor Mittal snaží udržet výrobu navzdory výzvám rusk…