Zelenskyj: Posíláte okupanty na boží soud. Posíláte démony zpět do pekla

12.09.2022 7:49 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil o bozích. Na jedné straně o bohu moří, na straně druhé o bohu války. Bohem války je podle něj dnes dělostřelectvo. Ukrajinské dělostřelectvo prý odvádí skvělou práci. Už 20 milionů sekund.

Zelenskyj: Posíláte okupanty na boží soud. Posíláte démony zpět do pekla
Foto: Volodymyr Zelenskyj FB
Popisek: Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj

Završilo se 200 dní ruské invaze na Ukrajinu. 200 dní, po které se Ukrajina hrdinně brání agresorům. Zelenskyj v noci z neděle na pondělí promluvil ke všem těm, kteří se o to zasloužili.

„Za těchto 200 dní jsme dosáhli mnohého, ale to nejdůležitější, a proto i nejtěžší, je před námi. A já chci tento projev věnovat těm, kteří jsou před námi. Kteří to teď mají nejtěžší, protože dělají to nejdůležitější,“ začal ukrajinský prezident.

„Jsou to všichni obránci Ukrajiny. Všichni ti, kteří statečně odolávají už 200 dní a jsou právě tím důvodem, proč Ukrajina odolává. Jsou silní, a proto jsme svobodní. Nezlomní, a proto jsme nezávislí. Naši bojovníci, kteří hrdinně zadržovali nepřítele, a teď už jen nezdržují, ale vyhánějí okupanty na severu, jihu i východě. Ve všech směrech, ale postupují jen jedním směrem - vpřed a k vítězství. 200 dní ukrajinského odporu. Téměř 5 tisíc hodin. Téměř 300 tisíc minut. Téměř 20 milionů sekund. A stejně tolik důvodů říci dnes ‚děkuji‘ všem, kteří to umožnili,“ pokračoval Zelenskyj.

Poděkování si podle něj zaslouží pozemní síly, ale také tanková vojska, raketové síly Ukrajiny a dělostřelectvo, které si podle Zelenského zaslouží přízvisko „bůh války“. Zelenskyj zdůraznil, že je to velmi hlasitý bůh a mnohdy také velmi přesný. Dělostřelcům poděkoval za každý zničený ruský sklad, za každý hlučný a především přesný zásah.

„Posíláte okupanty na boží soud. Posíláte démony zpět do pekla. Dnes to 406. samostatná dělostřelecká brigáda pojmenovaná po brigádním generálovi Oleksiji Almazovovi dělá se zvláštním zápalem a jiskrou v oku,“ konstatoval Zelenskyj.

Vychválil i vzdušné síly Ukrajiny, které měly být podle ruských zpráv již mnohokrát sraženy na kolena, ale fakticky stále ruským okupantům působí velké ztráty. Poklonu složil taktéž ukrajinským výsadkářům i ukrajinské námořní pěchotě. „Dokázali jste, že nezáleží na tom, jakou má nepřítel flotilu, jakou má vlajkovou loď, když je Neptun na vaší straně. Strážci rodných břehů. Raketové čluny, dělostřelectvo, minolovky a vyloďovací plavidla, námořní letectvo, námořní dělostřelectvo a samozřejmě námořní pěchota,“ pravil Zelenskyj.

Zelenskyj prohlásil, že dnes je řada operací prováděna v tichosti, ale jednou se prý o nich bude psát v učebnicích jako o velmi úspěšných vojenských operacích. Prezident o tom nepochybuje. Nepochybuje o tom kvůli kvalitě speciálních jednotek Ukrajiny, ale také díky zdravotníkům, díky vojenským kaplanům a mnoha dalším profesím.

Ukrajinské ozbrojené síly zničily stovky ruských tanků, vrtulníků, letadel, odpalovací techniky a mnoho dalších zbraní. Ukrajinská armáda na tom pracovala, ať už bylo venku 35 stupňů, nebo 15 stupňů pod nulou.

„Dnes všichni vidí a zaznamenávají vaše akce na severu, jihu a východě Ukrajiny. Svět je ohromen. Nepřítel propadá panice. Ukrajina je na vás hrdá, věří ve vás, modlí se za vás a čeká na vás,“ pravil Zelenskyj, když se blížil k závěru svého projevu.

Než proslov uzavřel zvoláním „sláva Ukrajině,“ konstatoval, že Ukrajinci považují svou armádu za tu nejlepší armádu na světě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

15:58 „Zapomeňte, nebudeme se o tom bavit.“ Mrazivá dohra covidu. Žaloba do Haagu a pak...

Co říkají lidé o vakcinaci? Jedná se o zločiny na lidskosti? Kdo vyvolal covid? Kdo z toho udělal ce…