Zeman: Zničím Karolínu Peake

12.12.2012 7:02 | Zprávy

Karolína Peake dnes půjde na Pražský hrad, aby ji prezident jmenoval do čela Ministerstva obrany. Případný nástupce Václava Klause Miloš Zeman jí však varoval, že v případě zvolení jí bude na Hradě netrpělivě očekávat s demisí. Dokonce prozradil, jak případně bude chtít její odstoupení popohnat.

Zeman: Zničím Karolínu Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

Karolína Peake se dnes na Pražském hradě zúčastní tradiční ceremonie jmenování nových ministrů. Při něm bude hlavou státu oficiálně pověřena řízením Ministerstva obrany. Společně s ní si pro dekret přijde i Petr Mlsna, který převezme její dosavadní funkci předsedy Legislativní rady vlády, a Zbyněk Stanjura, kterého v úterý vybrala ODS do čela Ministestva dopravy.

Prezident již dříve naznačil, že angažmá předsedkyně strany LIDEM v čele armádního resortu nepovažuje za vhodné, a vyjádřil pochybnosti, zda „vojáci, statní mužové, budou takovou dívenku akceptovat“. Dosavadní vicepremiérka pro boj s korupcí jej obratem ujistila, že se jej pokusí v osobním rozhovoru přesvědčit, že není žádná křehotinka. Při tradičním rozhovoru nad šampaňským se tedy nejspíš můžeme těšit na ledacos.

Zeman jí plánuje zničit sarkasmem

Prezident Václav Klaus však v březnu na Hradě končí a jeho případný nástupce Miloš Zeman, který je jedním z favoritů prezidentské volby, již naznačil, že ani jemu není působení Peake na Ministerstvu obrany příliš po chuti. „Zastávám konzervativní názor, že ministr obrany má vědět, jak vypadá tank,“ uvedl v pondělí večer na debatě s podnikateli v Golem klubu, kterou sledoval i reportér ParlamentníchListů.cz.

Obává se, že Peake v této disciplíně nebude o moc lepší, než Vlasta Parkanová, jejíž působení na ministerstvu za Topolánkovy vlády je nyní uváděno jako odstrašující případ ministerské nekompetentnosti. „Obávám se, že paní Peake na tom nebude o moc lépe, než byla paní Parkanová, a navíc ani neumí zpívat,“ poznamenal Zeman.

Pak podnikatelům prozradil, co by s ministryní obrany dělal, pokud by by zvolen prezidentem. „Ničil bych jí svými sarkastickými bonmoty tak dlouho, až by raději sama odstoupila,“ pronesl prezidentský kandidát se zálibným úsměvem.

Obsáhlou reportáž z akce, na níž výrok padl, přinášíme ZDE

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. et Ing. Miloš Nový byl položen dotaz

úspory

Dobrý den, tvrdíte, jak je těžké ušetřit. A můžete mi říci, jak to mají dělat běžní lidé, kterým výdaje rostou, ale mzdy jsou nízké? A nemyslíte, že by stát mohl dost ušetřit, kdyby se zeštíhlil? Nač potřebujeme tolik politiků, ministrů, úředníků atd?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Po videu s Otíkem Foltýnem: Fašounek Jindolf von Reich, zuří plukovník a píše o kálení

18:09 Po videu s Otíkem Foltýnem: Fašounek Jindolf von Reich, zuří plukovník a píše o kálení

Předseda hnutí PRO Jindřich Rajchl vyzval do debaty „jeden na jednoho“ vládního zmocněnce pro strate…