Miroslav Macek: U Housky šlo logicky o vraždu obchodně-politickou či politicko-obchodní

20.11.2013 11:17 | Zprávy

Středeční glosy Miroslava Macka.

Miroslav Macek: U Housky šlo logicky o vraždu obchodně-politickou či politicko-obchodní
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Nic tak dobře ve zkratce nevystihuje stav současné české společnosti, jako titulek pod fotografií zastřeleného severočeského šíbra Romana Housky a jeho družky, hejtmanky Jany Vaňhové, v dnešních Lidovkách: První pár severních Čech. Uf!

 Vítězslav Jandák:
 Lidé se nemají zabíjet, i když jsou to spolustraníci…
 Novináři se pak předhánějí ve spekulacích, zda u Housky šlo o vraždu politickou nebo obchodní. Což je nesmysl: jeho kšefty byly s politikou natolik provázané, že šlo logicky o vraždu obchodně – politickou nebo politicko – obchodní, chcete-li.

 Už se těším, až se nová šéfredaktorka MFDnes, investigativní novinářka Sabina Slonková, pustí do vyšetřování kauz Andreje Babiše.

 Co všechno si lidé nevymyslí! Tohle mi přišlo včera mailem:
 5.11.podepsal Kellner dohodu se Španěly o koupi O2 za 64 miliard Kč- platba měla proběhnout v Kč, Španělé jí dali přednost před Eurem pro její stabilitu. 7.11. devalvovala ČNB Kč o 5 %, 8.11. proběhla směna Kellnerových Eur na Kč, dostal za ně o 5% víc- zisk 3,6 miliard se dělí na 2,5 miliardy pro Kellnera a miliarda pro členy rady ČNB, co hlasovali pro oslabení koruny. Víc v tom není, další kroky ČNB budou následovat, až bude zase probíhat podobný obchod desetiletí.....

 Podíl nesplácených úvěrů u španělských bank se v září zvýšil na 12,7%, a to ze srpnových 12,1%. Celková suma špatných úvěrů činí 167,7 miliardy eur, přičemž celkový počet nových úvěrů klesá.
 Další důvod, aby nám ekonomové a politici EU tvrdili, že krize je za námi…

 Pražský dopravní podnik zřejmě skončí letos se ztrátou 360 milionů korun, a to přes miliardové dotace. Přitom má neuvěřitelný vnitřní dluh: jen na nezbytné investice mu v příštím roce bude chybět 7,6 miliardy korun.
 Ovšem zadarmo v Praze jezdí děti do 15 let a senioři již od 65 let… A když k tomu připočtete všechny ty známé a dosud neznámé tunely, zákonitě to skončí průšvihem, který ovšem zaplatíme my všichni…

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: viditelny-macek.cz

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Pár nápadů pro Síkelu

15:16 Zbyněk Fiala: Pár nápadů pro Síkelu

Partnerství je dobré, pokud se jím nemyslí drancování.