Miroslav Macek: Ukrajina se hroutí? Český politik ještě nedostal instrukce...

15.07.2015 8:35 | Zprávy

Středeční glosa Miroslava Macka.

Miroslav Macek: Ukrajina se hroutí? Český politik ještě nedostal instrukce...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

Zatímco „zachraňujeme“ Řecko, hroutí se „naše“ Ukrajina…Čeští politici k tamní situaci ovšem mlčí - dosud nedorazily instrukce…

Jan Švejnar uhodil hřebík na hlavičku:

"I v případě, že by Řecko odešlo z eurozóny, což mnoho lidí považuje, že by zachránilo zbytek eurozóny jako takový, varuji, že tomu nemusí tak být, protože kdyby Řecko potom rychle šlo do konjunktury, začalo růst jako Argentina, no tak si budou lidé v mnoha dalších zemích říkat: proč my stagnujeme, proč my klesáme ekonomicky, když je tady řešení, které vlastně vede k rychlému růstu."

Francie si včera připomněla 226. výročí dobytí Bastily během Velké francouzské revoluce. Neměla by být ovšem namísto velkých oslav spíše tryzna?

Jiří Payne:

Řecko dluží 313 miliard Eur. Je správné požadovat splacení a tomu odpovídající chování. Ale nesmíme zapomenout na desítky německých, francouzských, italských, belgických a dalších bankéřů, kteří po léta nakupovali řecké dluhopisy, o kterých museli vědět, že jsou bezcenné.

Dopustili se trestného činu a měli by být potrestáni. Aby se tyto banky zachránily, vykoupila od nich Unie část dluhopisů. Tím trestní selhání jednotlivců naředila tak, aby to zaplatil každý obyvatel Evropy, zatímco správně měly zkrachovat nezodpovědné banky. I za to by měl být někdo potrestán.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Jak mě navštívil hacker

12:16 Zdeněk Jemelík: Jak mě navštívil hacker

Každého autora potěší, když někdo jeho článek pochválí. Mé články ale často čtenáře štvou.