Petr Hampl: Statečný Ivan David

27.09.2022 12:52 | Glosa

Denní glosa Petra Hampla

Petr Hampl: Statečný Ivan David
Foto: Screen: XTV
Popisek: PhDr. Petr Hampl, Ph.D., sociolog

Ivan David je teď urážen velkou částí “alternativy”, protože řekl pravdu. A sice upozornil na to, že bychom se měli dívat, co mají ti různí vůdcové opozice na sebou. Někdo už roky hlásá a prosazuje ty stejné názory. To je super. Někdo jiný se roky živil poctivou prací, a pak už se na to nemohl dívat. To je taky super. Ale pak je tu spousta šejdířů a podvodníků, kteří nikdy poctivě nepracovali a ze kterých se přes noc stávají “nové hvězdy” a “noví vůdcové opozice”.

Neměl bych s tím problém, kdyby byla naděje, že konečně odvedou poctivou práci a že přispějí k úspěchu. Jenže ono to tak není. Prolétnou alternativou jako komety, shrábnou nějaké prachy a zmizí. A mezitím alternativu trochu změní – z původně autentického lidového hnutí se víc a víc stává sdružení kupujících lampy proti 5G záření za 14 900 (ve slevě).

Ivan David má pravdu. Jenže mnozí ho stejně nebudou poslouchat. Prostě proto, že jsou jen součástí davu. Dav nedokáže přemýšlet, dav nezná minulost, dav nemyslí na budoucnost, dav nezná loajalitu, dav žije jenom momentální emocí. Lepšolidský dav i dav alternativy.

Ivan David se dokáže postavit davu. Je to statečný člověk.

(zdroj: petrhampl.com)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

11:34 Jiří Weigl: O nás se bohužel rozhoduje v Bruselu. Mysleme na to u červnových voleb

Denní glosa Jiřího Weigla