„Občanská válka. To není jako rvačka v hospodě.“ Neplacení poplatků ČT: Kotrba varuje před střetem

19.08.2024 8:54 | Rozhovor

Podá, či nepodá nakonec mediální analytik Štěpán Kotrba trestní oznámení na iniciátory výzvy Nekrm hydru, kteří vyzývají k neplacení koncesionářských poplatků ČT? Odpověď si zatím šetří. ParlamentnímListům.cz však zopakoval, že ačkoliv sdílí kritiku zpravodajství České televize, obává se, co by podobná výzva mohla vyvolat. „Zákon a právní pozitivismus, víra v parlamentní pluralismus, nás dělí od občanské války,“ varuje.

„Občanská válka. To není jako rvačka v hospodě.“ Neplacení poplatků ČT: Kotrba varuje před střetem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Když jste „slíbil“ podat trestní oznámení na iniciativu Nekrm hydru, která chce organizovaně neplatit poplatky za Českou televizi, stal jste se tak trochu „veřejným nepřítelem“. Docent Koudelka, právník, vás přirovnal k činovníkům britské koloniální správy v Indii, kteří zavřeli Gándhího za neplacení „solné daně“. Co tedy nakonec uděláte, či neuděláte?

Docent Koudelka je v prvé řadě účelově konající opoziční politik, spolustraník jednoho z organizátorů Petra Štěpánka, podporující z principu „Gándhího“, až pak je právník.

Štěpánek jako politický matador Klausovy modré ODS počítá, že lidé budou volit toho, kdo poplatek z nenáviděné ČT slíbí zrušit. Tomu pak i Václav Klaus požehná. Klaus přitom může být tou těžkou váhou, po které Vidlák volá… a která může mít ambici ten poslední zbytek socialismu definitivně zlikvidovat. Bude pak mít vynikající argument, že ČT není reakcí na selhání trhu a teoretici kapitalistické ekonomie neviditelné ruky trhu měli pravdu, když říkali, že společenské vlastnictví výrobních prostředků nemůže fungovat. Já se snažím dokázat, že může. Ještě třicet let po sametu a po rozsáhlé deregulaci trhu má ČT 30% podíl na publiku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kotrba ztratil tvář! Může se jen stydět! , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusesathene , 19.08.2024 10:16:53
ČT chce vymáhat ten poplatek i po lidech kteří nemajívTV signál! To mlžení poplatek- daň by mělovskončit! Pokud povinná daň tak jasně podle příjmu! Pokud poplatek takza příjem ČT příjmu, ale ne za nic! U] ať jde celá pětikolka do čerta! Sami si chtějí užívat na účet těch nejslabších! Hnůj!

|  24 |  0

Další články z rubriky

Přehazují si záchranáře jak horký brambor. Jejich zástupce o vládě

4:46 Přehazují si záchranáře jak horký brambor. Jejich zástupce o vládě

Vláda Petra Fialy tak dlouho přehlížela požadavky příslušníků bezpečnostních sborů, až se jejich čle…