Kobza po střelbě na Trumpa: Světovláda progresivistů se hroutí. Tuší zúčtování a kopou

14.07.2024 16:00 | Rozhovor

Vražda, nebo její pokus, se podle poslance SPD Jiřího Kobzy stává stále častějším nástrojem politického teroru. „Světová vláda progresivistů se hroutí, začíná jim docházet, že se blíží doba zúčtování za vše, co za minulá desetiletí napáchali, a jako každá chcípající bestie kolem sebe začínají kopat,“ říká pro ParlamentníListy.cz.

Kobza po střelbě na Trumpa: Světovláda progresivistů se hroutí. Tuší zúčtování a kopou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Kobza

O útoku na Donalda Trumpa se hovoří jako o „historickém přelomu“. Myslíte si, že atentát na hlavního vyzyvatele prezidenta Bidena skutečně něco v politickém vývoji změní?

Zdá se, že politické vraždy jako nástroj politického teroru se objevují čím dál častěji, již od likvidace íránského generála Kásema Solejmaního přes střelbu na filozofické fakultě a atentát na slovenského premiéra Fica až do současného pokusu o odstranění politického konkurenta amerických progresivistů Trumpa. O opětovný historický přelom (od doby vraždy prezidenta Kennedyho) se bezpochyby jedná při pohledu ze všech stran.

Světová vláda progresivistů se hroutí, začíná jim docházet, že se blíží doba zúčtování za vše, co za minulá desetiletí napáchali, a jako každá chcípající bestie kolem sebe začínají kopat. Navíc je zde plán přesunout příští rok americké rakety dlouhého doletu do Německa, což bezpochyby vyvolá krizi podobnou té karibské. Jsem přesvědčen, že pokud v té době bude prezidentem USA Donald Trump, k této eskalaci napětí nedojde.

Lidé na místě podle svědků z atentátu vinili „Bidena a média“. Lze to vnímat tak, že strana považovaná za „liberální mainstream“ nese za útok na svého hlavního kritika politickou zodpovědnost?

O tom nemám nejmenší pochybnosti podle všech dostupných informací. Byl to právě Biden, kdo od začátku kampaně vykřikuje hrozby, že Trump chce Američanům vzít jejich svobodu a demokracii. Není tedy divu, že nezkušený mladík snadno podlehne pocitu, že zabitím Trumpa tyto „americké hodnoty“ zachrání.

Po atentátu zaznívají hlasy o „zasypávání příkopů“, přičemž ale mnozí dodávají, že důležitý bude postoj Donalda Trumpa, jak se ke střelbě postaví. Není to trochu zvláštní logika, kdy je odpovědnost přenášena nikoliv na střelce, ale na jeho oběť?

Osobně si myslím, že po letech rozdělování společnosti (a vidíme to i u nás), po letech hloubení příkopů mezi progresivisty a konzervativci jde o velmi naivní pokus liberálních médií zamlžit svůj vlastní podíl na vyvolávání nenávisti ve společnosti. Bude zajímavé sledovat, zda stejné hlasy budou stejně intenzivně volat po důkladném vyšetření celé události, zejména v otázce indoktrinace pachatele. Nezapomínejme, že výzva k „zasypání příkopů“ přichází až po neúspěšném atentátu. Otázkou je, zda by se objevila i v případě smrti Donalda Trumpa.

Hrozí podle vás něco takového i u nás? V sousedním Německu jsme byli před volbami svědky mnoha útoků na politiky AfD či protiimigrační aktivisty. Stejně jako útoků na politiky vládních stran, dodejme. Přenášejí se nám tyto politické nástroje i do Evropy?

Pro odpověď stačí se podívat na filozofickou fakultu nebo na Slovensko, kde premiér Fico jen zázrakem přežil pokus o svou vraždu. Útoky na funkcionáře AfD v Německu, rostoucí násilí ve společnosti a vůbec celá atmosféra v západní Evropě, zejména v Německu, na funkcionáře FPO v Rakousku, silně připomíná rok 1933, dobu nástupu nacionálního socialismu k moci. Zde je často (a tendenčně) opomíjen právě ten termín socialismus, o který se opírala nacistická ideologie.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Hana Naiclerová, MBA byl položen dotaz

Korupce

Co jste jako poslankyně udělala proto, abyste zamezila korupci? Podle mě není voleb, kde by politici omezení korupce neslibovali a výsledek? Ke korupci dochází pořád, a to ve velkém.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Boj už jasně krystalizuje,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseLadislaw , 14.07.2024 17:10:45
přechází do otevřené podoby a zastánci demokracie s přívlastky odhodili masku a hodlají zabíjet. Demokracie totiž nemá přívlastků, je prostě demokracie a demokraté jako pan Fico nebo pan Trump jsou prostě vystaveni útokům těch různých přívlastkářů. Jejich řádění je třeba zastavit.

|  17 |  0

Další články z rubriky

Zažímalová: Ať se ženy nemusejí rozhodovat mezi rodinou a kariérou. I to chci prosadit v Senátu

16:41 Zažímalová: Ať se ženy nemusejí rozhodovat mezi rodinou a kariérou. I to chci prosadit v Senátu

Pomoct, aby se rodiče – zejména matky – nemusely rozhodovat mezi kariérou a dětmi. I tuto úlohu by v…