Když mluvíme o potravinové soběstačnosti, města měla v okolí jatka, mlýny, mlékárnu…To už je minulost…
V Plzeňském kraji to vidíme, co všechno tady zaniklo, protože to bylo ekonomicky udušené. Malé provozy to nemohly utáhnout. Ale kde je ta rozumná mez, jestli má být mlékárna vzdálená sto, dvě stě kilometrů? Vše se ale koncentruje, automatizuje a malí nemají šanci. A k tomu předpisy, hygiena. Jenže tohle na Západě už dávno je ukotveno. A ještě k tomu ty zbytky naší produkce jim tam za pár korun odvezeme. To nás umoří.
Ale i Poláci na tom vydělali ohromně…

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: Václav Fiala