Z Trikolóry: Vláda prostě část peněz použije na uplácení voličů

19.02.2021 12:47 | Zprávy

ROZHOVOR Brečet nad rozhazovačností vlády, která v době ekonomické konjunktury prošustrovala všechny naše peníze, je podle Petra Machovského z hnutí Trikolóra už pozdě. „Tato vláda nám úmyslně nesděluje data, na základě kterých by bylo jasné, kde hrozí nebezpečí nákazy. Vše řídí na základě pocitů a domněnek postupem pokus – omyl,“ uvedl v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz podnikatel Petr Machovský.

Z Trikolóry: Vláda prostě část peněz použije na uplácení voličů
Foto: Archiv P. Machovský
Popisek: Ekonom Petr Machovský, který je zároveň garantem průmyslu a obchodu hnutí Trikolóra

Vláda avizovala, že uvažuje o otevření maloobchodních prodejen, ale s ohledem na stále rostoucí čísla nově potvrzených případů covid-19 nakonec takto nerozhodla. Byla podle vás na to vhodná chvíle?
 
Včera bylo pozdě! Pokud jsou v provozu nadnárodní řetězce, fabriky a montovny, proč by měl být problém s menšími provozovnami? Osobně vůbec nechápu, proč zrovna tento typ provozoven byl uzavřen. Prakticky rok už žijeme v lockdownu, ekonomika je silně poškozena, spousta drobných podnikatelů již skončila, nebo jsou před krachem. Přitom křivka nakažených nejenže neklesá, ale naopak roste. Jasně to ukazuje, že vládní politika boje s covidem přispívá k růstu počtu nemocných a devastaci ekonomiky. Bohužel jsem moc nevěřil, že se obchody opravdu za pár dní otevřou. Provozovatelé ski areálů před několika týdny nainvestovali do přípravných prací a těsně před slíbeným otevřením jim do toho vláda doslova hodila vidle. 
 
 
Podle vicepremiéra Karla Havlíčka mělo dojít k otevření pouze obchodů, nikoliv služeb, protože na rozdíl od restaurací nebo kadeřnictví je možné v obchodě nastavit lepší hygienická opatření. Souhlasíte s tímto přístupem?
 
Asi málokdo z nás chápe, co tím vším vláda sleduje. Kdyby jí šlo vážně o ochranu životů a zdraví, musela by nechat zavřít hlavně pracoviště a nadnárodní hypermarkety. Zavřením malých obchodů a služeb chce vláda jen ukázat občanům, že „něco dělá“. Ve výsledku je to ale totální blamáž. Mám v živé paměti tiskovku tehdejšího ministra Prymuly, který hovořil o velmi nízkém riziku nákazy v restauracích. Zároveň ale dodal, že být uzavřené musí. A to na základě doporučení sociologů, podle kterých by nevypadalo dobře, kdyby se uzavřely školy a hospody nikoliv. To bylo přece šílené zdůvodnění! Při dodržování hygienických opatření bych okamžitě otevřel i služby. Tato vláda nám úmyslně nesděluje data, na základě kterých by bylo jasné, kde hrozí nebezpečí nákazy. Vše řídí na základě pocitů a domněnek postupem pokus - omyl. Místo ochrany nejvíc ohrožených skupin obyvatelstva šikanuje celou společnost. Děti nesmí do škol, nemohou sportovat. Jít si zalyžovat nejde dokonce ani s rouškou! Cožpak je v narvaném autobuse bezpečněji než na čerstvém horském vzduchu? 
 
Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Karel Výborný

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To nebylo loučení Miloše Zemana, ale začátek.“ Vitásková o oslavě exprezidenta

9:25 „To nebylo loučení Miloše Zemana, ale začátek.“ Vitásková o oslavě exprezidenta

„Celá akce u mě vzbuzovala dojem nikoliv loučení Miloše Zemana, ale začátek něčeho nového.“ Takový d…