Bohumín: Nový hasičský vůz nejen evakuačním pomocníkem

31.05.2017 21:25 | Zprávy

Vozový park Sboru dobrovolných hasičů Šunychl je bohatší o novou posilu. Město zakoupilo nový dopravní automobil pro evakuaci a přepravu osob, včetně jejich zavazadel. Jde o investici za 1 milion 340 tisíc korun.

Bohumín: Nový hasičský vůz nejen evakuačním pomocníkem
Foto: mesto-bohumin.cz
Popisek: Bohumín

Devítimístný Mercedes-Benz Sprinter bude pomocníkem při mimořádných situacích, například při evakuaci v době povodní. Poslouží také k přepravě hasičů k zásahům. „Do tohoto vozu s vestavbou zásahové techniky nepočítáme, zadní nákladový prostor bude sloužit k převozu materiálu či evakuaci osob a jejich zavazadel,“ uvedla Miroslava Šmídová, vedoucí organizačního odboru bohumínské radnice.

Městu na dopravní auto přispělo 450 tisíc korun ministerstvo vnitra a 225 tisíc korun Moravskoslezský kraj. Bohumín letos do obnovy vozového parku městem zřizovaných jednotek dobrovolných hasičů investuje přibližně 4 miliony korun.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

22:09 Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. L…