Hradec Králové: Pečovatelky v Domově v Úpici mají k dispozici nový zvedací systém

31.05.2017 8:35 | Zprávy

Centrum denních služeb města Úpice sdružuje osoby těžce mentálně a zdravotně postižené. Pečovatelé tak ke své práci denně potřebují nejrůznější pomůcky. Nadace ČEZ přispěla částkou 100 tisíc korun na nákup nového stropního zvedacího systému.

Hradec Králové: Pečovatelky v Domově v Úpici mají k dispozici nový zvedací systém
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

„Posláním Centra denních služeb je umožnit osobám se zdravotním, mentálním a kombinovaným postižením hodnotně prožít den s možností využití nabízených aktivit v bezbariérovém prostředí zařízení ambulantní služby sociální péče. Naší snahou je individuálně podporovat a rozvíjet soběstačnost těchto osob tak, aby mohly žít co nejdéle ve svém domácím prostředí,“ představuje zařízení vedoucí centra Kateřina Hofmanová.

Nyní využívá stacionář 11 klientů ve věku 7 – 64 let se sníženou soběstačností z důvodu zdravotního, mentálního nebo kombinovaného postižení, jejichž situace vyžaduje systematickou podporu jiné fyzické osoby, a kterým chybí kontakt se společenským prostředím. „ Jsme proto velmi rádi za příspěvek od Nadace ČEZ, který pomůže hlavně zaměstnancům s péčí o klienty,“ dodává Kateřina Hofmanová.

„Centrum denních služeb provozuje město Úpice, a my jako zřizovatel si velmi vážíme příspěvku od Nadace ČEZ, který pomáhá zkvalitnit život lidem, kteří potřebují naši pomoc,“ říká místostarosta Radim Fryčka.

Za loňský rok podpořila Nadace ČEZ v celé České republice 1 003 projektů v celkové hodnotě téměř 200 milionů korun. Také v Královéhradeckém a Pardubickém kraji rozdávala Nadace finanční pomoc hned v několika grantových řízeních. Částkou 13,13 milionů korun přispěla na realizaci 93 projektů ze sociální, kulturní a sportovní oblasti.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

22:09 Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. L…