Karvinský magistrát má razítko Přívětivý

21.05.2017 10:12 | Zprávy

Magistrát města Karviné opět uspěl v anketě ministerstva vnitra Přívětivý úřad.

Karvinský magistrát má razítko Přívětivý
Foto: archív autora
Popisek: Karviná

Jsme letos třetí v Moravskoslezském kraji (za Krnovem a Opavou). V anketě odpovídalo 160 obcí a měst v ČR s rozšířenou působností (tzv. trojkové obce) a hodnotily se především přístup k veřejnosti, služby poskytované nad běžným standardem, a míra otevřenosti úřadu.

Platby kartou na pokladnách jsou na magistrátě v Karviné už nejméně sedm let naprostou samozřejmostí a uhradit se takto dají všechny správní poplatky. Elektronické objednání na přesný čas prostřednictvím webu urychluje vyřizování osobních dokladů nebo agend řidičů či motorových vozidel. Úřední hodiny začínají od pondělka do čtvrtka už v 7.30 a v pondělky a ve středy jsou přizpůsobené i těm, kteří odpoledne pracují déle (končí v 17.30 hodin).

Změnily se zásadně webové stránky města a úřad komunikuje s občany také prostřednictvím speciálních mailových adres určených například k ohlášení závad. S veřejností komunikujeme rychle a operativně také prostřednictvím facebooku, ale na širokou veřejnost je stále orientován i městský zpravodaj. Vydáváme elektronický dvouměsíčník, který je zaměřen především na zajímavosti a představuje výrazné osobnosti i projekty. Tyto i další pozitivní aspekty servisu veřejnosti přinesly letos magistrátu úspěch.

Absolutním vítězem letošní ankety Přívětivý úřad ČR je Žďár nad Sázavou.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…