Krnov: Mezi přáními občanů je opět atraktivní náměstí

03.05.2017 20:40 | Zprávy

Ve Středisku volného času Krnov se ve minulý čtvrtek uskutečnil již šestý ročník Fóra Zdravého města. Z diskuse nad příležitostmi města vzešla desítka priorit. Zda s ní souhlasí také občané, kteří se fóra neúčastnili, nyní bude ověřeno anketou.

Krnov: Mezi přáními občanů je opět atraktivní náměstí
Foto: Krnov.cz
Popisek: Krnov

Do TOP 10 účastníci fóra svými hlasy katapultovali opravu sokolovny a lehkoatletického stadionu, stejně jako vloni zatraktivnění náměstí vodním prvkem, dále zvýšení počtu laviček mimo centrum, vybudování Stezky v oblacích na Cvilíně, atraktivní realizaci nového turistického informačního centra, rekonstrukci divadla, založení instituce pro děti do tří let (jesle, dětský klub), zlepšení stavu lokality bývalé slévárny v Revoluční ulici, stálou expozici muzea, budování multifunkčních hřišť pro všechny věkové kategorie. 

„Kterými příležitostmi se vedení města bude v příštích měsících zabývat, rozhodují v těchto dnech občané v anketě. Hlasování probíhá na internetu a také prostřednictvím tištěného anketního lístku, který je k dispozici v turistickém informačním centru,“ uvedl vedoucí odboru strategického rozvoje Tomáš Kolárik. Pro elektronickou formu hlasování je použita aplikace Demokracie 2.1, která umožňuje udělovat i hlasy záporné. Odkaz na online anketu najdete v nejbližších dnech na webových stránkách města / Zdravé město Krnov, hlasování bude možné po zaslání ověřovací SMS, která je zdarma. Papírová verze hlasovacího lístku bude k dispozici v Turistickém informačním centru Krnov na Hlavním náměstí. Výsledky ankety budou zveřejněny po jejím vyhodnocení v místním tisku a na webových stránkách města.

Na Fóru Zdravého města bylo představeno také druhé kolo participativního rozpočtu, jehož prostřednictvím mohou občané využít půl milionu korun k realizaci jimi navržené investice. „Participativní rozpočet slouží k realizaci konkrétního opatření, které bude sloužit obyvatelům města a přispěje ke zkvalitnění veřejného prostoru. Navrhovaný projekt by měl být realizován na veřejném prostranství nebo ve veřejně přístupné budově ve vlastnictví města. Například lze navrhnout k realizaci herní prvek na koupališti, kam může jít každý, ale už nikoliv pořízení náčiní do tělocvičny ve škole, kam má veřejnost omezený přístup,“ řekla Jana Chylíková z odboru strategického rozvoje. Veškeré informace zájemci najdou na na webových stránkách města v odkazu Zdravé město a MA21 Krnov – Participativní rozpočet. Příjem návrhů končí 15. května.
Fotogalerii z Fóra Zdravého města najdete na Facebooku.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

22:09 Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. L…