Moravský Krumlov bude schvalovat závěrečný účet za rok 2016

16.05.2017 20:26 | Zprávy

Zastupitelé Moravského Krumlova budou na svém zasedání dne 22. května schvalovat závěrečný účet města za rok 2016. Celkové příjmy dosáhly částky 140,1 mil. Kč, výdaje rozpočtu se uskutečnily v objemu 126,3 mil. Kč.

Moravský Krumlov bude schvalovat závěrečný účet za rok 2016
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

„V roce 2016 se realizovaly investiční výdaje v celkové výši 37,9 mil. Kč. K nejvýznamnějším investičním akcím patří koupě objektu zámku za 15,2 mil. Kč, výkupy pozemků za 3,4 mil. Kč, rekonstrukce hřbitova v Moravském Krumlově za 2,4 mil. Kč, rekonstrukce komunikací za 3,7  mil. Kč,“ vyjmenovává starosta města Tomáš Třetina a doplňuje, že na pořízení zámku byl čerpán investiční úvěr ve výši 13,4 mil. Kč.

V loňském roce město splácelo čtyři úvěry, přičemž za rok 2016 bylo splaceno 8,7 mil. Kč. Za zapojení města do dvou projektů Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy byla obdržena dotace 5,7 mil. Kč. V závěru roku 2016 bylo na účtech města k dispozici celkem 42,7 mil. Kč

Moravský Krumlov podpořil sport, kulturu, školství i sociální služby

Moravský Krumlov podpořil ze svého rozpočtu v loňském roce celkem 65 projektů v celkovém finančním objemu  4,1 mil. Kč. „Podpořili jsme sportovní, volnočasové i kulturní aktivity, přispěli jsme rakšickým hasičům, podpořili jsme tenisový oddíl, fotbalový klub, discgolf,  školy na území města a značná částka šla také na potřeby Charity a sociální služby,“ přibližuje Třetina. Město finančně podporuje projekt Angličtina na ZŠ Ivančická a na Gymnáziu M. Krumlov. „Vloni i letos putují peníze do těchto škol, aby  žáci a studenti mohli absolvovat mezinárodně uznávanou zkoušku z anglického jazyka,“ říká Tomáš Třetina, který považuje znalost angličtiny jako důležitou dovednost pro další uplatnění. Jedním z podpořených projektů bylo také přispění na vybavení hasičské jednotky v Moravském Krumlově. Město také přispělo na opravu střechy fary.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

16:09 České Budějovice: Na Máji se lépe spí, výměna světel bude pokračovat

V centrálním parku sídliště Máj lampy snižují světelný smog a méně ruší sousedící bytové jednotky. …