Třinec bude hostit mistrovství republiky žen a mužů v atletice

04.05.2017 6:29 | Zprávy

Významný sportovní svátek zažije v červnu naše město. Třinec se totiž stane od 9. do 11. června dějištěm mistrovství České republiky mužů a žen v atletice, které je považováno za domácí vrchol atletické sezóny. Stane se tak navíc u příležitosti 120. výročí trvání české atletiky. Mezi startujícími atlety by v Třinci neměly chybět takové hvězdy, jakými jsou světová rekordmanka Barbora Špotáková, mistři světa Pavel Maslák, Vítězslav Veselý, Zuzana Hejnová a další.

Třinec bude hostit mistrovství republiky žen a mužů v atletice
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Poprvé v historii se uskuteční mistrovský závod ve skoku o tyči mimo atletický stadion. Jeho konání se připravuje v pátek 9. června na náměstí T. G. Masaryka, kde také proběhnou další doprovodné akce včetně večerního koncertu Petra Koláře. Nad pořadatelstvím šampionátu převzal záštitu hejtman Moravskoslezského kraje a starostka města Třince.

„Pro Třinec znamená mistrovství republiky velkou událost. Společně s organizátory se na ní se vší vážností připravujeme a už se na ni moc těšíme,“ podotkla starostka Věra Palkovská.

V rámci šampionátu si přijde na své i nejmladší generace. „Pořadatelství mistrovství ČR v atletice dává možnost dětem a mládeži vidět na vlastní oči své vzory, úspěšné české reprezentanty. Díky tomu získávají větší motivaci pro další sportovní kariéru a přináší to zvýšený zájem o atletiku u dětí a rodičů,“ uvedl za organizátory Zdeněk Walach a dodal, že pro děti bude uspořádána doprovodná akce Atletika pro děti, při níž si děti budou moci vyzkoušet atletické disciplíny a seznámit se blíže s tímto atraktivním sportem.

Třinec není pořadatelem tak významných závodů žádným nováčkem. Třinecká atletika hostila mistrovství České (dříve Československé) republiky mužů a žen v letech 1966, 1976, 1987, 1997, 2007 a 2010. Navíc oddíl atletiky uspořádal v roce 1977 finále B Evropského poháru žen a velkou tradici mají u nás i mezinárodní závody ve skoku vysokém Beskydská laťka.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

22:09 Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. L…