Ústí nad Labem: Město poskytne desinfekci školám a domovům seniorů

02.03.2020 15:34 | Zprávy

Školy a domovy seniorů v Ústí nad Labem dostanou v souvislosti s hrozbou nákazy koronavirem desinfekční prostředky, rozhodlo o tom v pondělí vedení města.

Ústí nad Labem: Město poskytne desinfekci školám a domovům seniorů
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Senioři 70+ jsou nejohroženější skupina, bezpečnostní rada státu doporučila omezení návštěv v domovech seniorů, léčebnách dlouhodobě nemocných a podobných zařízeních.

„Projednali jsme informace o situaci s výskytem koronaviru. Zatím jediný nakažený v Ústeckém kraji je sice z Děčína, ale nechceme nic podcenit. Už minulý týden jsme jednali s krajskými hygieniky a domluvili s dopravním podnikem zvýšení desinfekce vozů MHD. Nyní chceme zajistit do školních tříd a do domovů seniorů desinfekční gely, savo a další prostředky. Je to doplnění zásob, které v řadě zařízení již mají. Rozvezou je strážníci městské policie,“ uvedl primátor Petr Nedvědický. Jak dodal, vedení města je připraveno poskytnout hygienikům a dalším odborníkům potřebnou podporu a součinnost.

První tři případy nákazy koronavirem se v České republice objevily v neděli. Všichni nakažení přicestovali z Itálie. V nemocnici na Bulovce v Praze byli nejdříve hospitalizováni muž z Prahy a americká studentka z Itálie. Nakažený z Děčína, který byl původně hospitalizován v Ústí nad Labem, byl v neděli v podvečer převezen také na Bulovku.

Zdravotníci doporučují zvýšenou hygienu, při podezření na nákazu by lidé neměli chodit k lékaři, ale spojit se s ním telefonicky. Podrobnosti o doporučení Ministerstva zdravotnictví najdete zde.

Kontaktní číslo na Krajskou hygienickou stanici v Ústí nad Labem je 477 755 110. Infolinky Státního zdravotního ústavu: 724 810 106 a 725 191 367.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

11:17 Blansko: Úpravy Dělnického domu zvýší komfort návštěvníků

V Dělnickém domě skončila další etapa postupné rekonstrukce. Budova dostala novou vzduchotechniku, p…