Znojmo: Objevte město zábavnou formou. Vyrazte na další výpravu se Skrytými příběhy

08.08.2019 14:23 | Zprávy

Krásy a historii města mohou rodiny s dětmi ve Znojmě poznávat zábavnou formou, a to díky mobilní hře Skryté příběhy. Oblíbená geolokační hra nabízí aktuálně již tři nenáročné turistické trasy plné úkolů a zajímavých informací.

Znojmo: Objevte město zábavnou formou. Vyrazte na další výpravu se Skrytými příběhy
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Mapa Skrytých příběhů odkryla vloni svým uživatelům první příběh odehrávající se ve Znojmě – Záhadu Psí věže. Trasa dlouhá cca 4 kilometry vede historickým centrem Znojma. Příběh je situován do raných dějin města Znojma a jeho hlavním motivem je povýšení Znojma na královské město v roce 1226 Přemyslem Otakarem I. Český král se v té době rozhodl na pomoc se založením města povolat lokátora Edelberta Mauera. Ten je také vypravěčem příběhu Záhady Psí věže, a právě jemu budou děti nápomocné při určování hranic nového královského města.  Začátek trasy je u Turistického informačního centra na Obrokové ulici. Na tvorbě příběhu se podílelo Jihomoravské muzeum ve Znojmě.

Druhý příběh s názvem Stroj na počasí je situován v Příměticích. Jde o miniaturní trasu s 5 zastaveními o délce přibližně 1 km. Hráči obejdou obecní rybník, projdou kolem škol, fary a kostela k památníku Prokopa Diviše a modelu jeho stroje na počasí. Příběh je situován do roku 1760 a jeho hlavní postavou je kněz Prokop Diviš, který řeší strach svých sousedů z jeho vynálezu.

Poslední a zároveň i nejnovější příběh Prušácké výpalné zavede hráče do okolí Louckého kláštera. Trasa patří rovněž k těm kratším – má přibližně 2 km. Vede v bezprostředním okolí kláštera v Louce. Zavede do parku za klášterem, k řece i k návštěvnickému centru Znovínu Znojmo. Uživatel se opět potkává s Prokopem Divišem, který v roce 1742 musí vyřešit obsazení kláštera pruskou armádou a zajetí opata.

Příběhy s Prokopem Divišem patří do série příběhů o vynálezcích nebo technických zajímavostech, která byla vytvořena s podporou Nadace ČEZ.

Jak na to?

Do chytrého telefonu je potřeba si stáhnout aplikaci Skryté příběhy a vybrat si ten příběh, který chce uživatel odkrýt. Každý příběh nabízí nenáročnou trasu a skrývá 5–9 úkolů. Aplikace je ke stažení zdarma pro operační systém Android i iOS.

O hře: Díky venkovní hře Skryté příběhy poznáte nejen nová zajímavá místa, ale navíc můžete cestovat v čase a udělat každý rodinný výlet neobyčejným dobrodružstvím. Hra je určena především dětem od 6 do 13 let, ale pobaví i dospělé. Skryté příběhy pochází z dílny společnosti Tripeduca, která se specializuje na mobilní aplikace (hry), webové prezentace a další moderní nástroje pro poznávání spojené s konkrétními místy či památkami.

Kompletní informace o hře Skryté příběhy naleznete na www.skrytepribehy.cz

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…