Fiala (SPD): Požadujeme okamžitou rezignaci Ivana Bartoše

24.09.2024 18:09 | Monitoring

Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na škody, způsobené digitalizací stavebního řízení v gesci ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše

Fiala (SPD): Požadujeme okamžitou rezignaci Ivana Bartoše
Foto: CNN Prima NEWS
Popisek: Místopředseda hnutí SPD Radim Fiala v pořadu K věci

Ivan Bartoš z Pirátů nezpackal jenom digitalizaci. Firma, kde Bartoš velel marketingu, nasekala desetimilionové dluhy, a projekt zkrachoval. Takže vidíme, že Piráti a Pětikoalice se chlubí, jak rozumí IT a moderním technologiím, přitom vidíme, že jde o naprosté packaly a neumětele. Před lety působil Bartoš jako marketingový ředitel v portálu AirJobs.cz, který nasekal dluhy ve výši desítek milionů a zkrachoval.

Anketa

Kdo je budoucností ODS?

hlasovalo: 5274 lidí

Upozornil na to server Expres. Vidíme, že Bartoš vede své ministerstvo podobně jako uvedenou zkrachovalou firmu. Podle odhadů ekonoma Lukáše Kovandy Bartoš zpackanou digitalizací zatím způsobil škody za dvě miliardy, které mohou překročit až deset miliard. Požadujeme okamžitou rezignaci Ivana Bartoše a prosazuje hmotnou a trestní odpovědnost politiků!

„V marketingu jsem dostal relativně volnou ruku. Chceme být pracovní portál, který je těsně pod úrovní headhunterů. Něco jako takový český LinkedIn,“ vysvětloval Bartoš, že má s AirJobs.cz velké plány.

Jenže ty velice záhy vzaly za své. Za působení Ivana Bartoše v AirJobs.cz totiž firma generovala dluhy v řádech desítek milionů korun. V roce 2015 to byla provozní ztráta 28 milionů korun. V roce 2016 pak dokonce více než 46 milionů korun.

Expres také upozornil, že předseda Pirátské strany úzce spolupracoval s podnikatelem Tomášem Bártou, který měl připravit o úspory téměř 900 drobných investorů. Po krachu jeho skupiny EMTC zůstaly dluhy ve výši 1,8 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jan Skalický byl položen dotaz

To myslíte vážně, že tu žádné povodně nejsou?

A co to tedy podle vás je? Nestydíte se? Vždyť v důsledku povodní vyhaslo několik životů, spousta lidí přišlo o střechy na hlavou a o svůj majetek. To jste tak asociální nebo jste úplně mimo? A fakt myslíte, že má kdokoliv z této tragédie radost? Možná tak vy, jelikož jste ji evidentně zneužil ke sv...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 3 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Hejtman Holiš: Čtvrtý v republice, to už se počítá

21:03 Hejtman Holiš: Čtvrtý v republice, to už se počítá

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům voleb do krajských zastupitelstev