Nwelati (ODS): Nesmyslný Green Deal není ta správná cesta

23.07.2024 12:12 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zdrojům energie a ochraně životního prostředí

Nwelati (ODS): Nesmyslný Green Deal není ta správná cesta
Foto: ddm-mb.cz
Popisek: Mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati

Nejsem ničitel přírody, ba naopak. Vím, že životní prostředí je třeba hýčkat a chránit. Musíme to ale dělat s rozumem. Nesmyslný Green Deal není ta správná cesta.

Je třeba snižovat naší každodenní konzumní spotřebu. Je třeba také třídit odpad, ale hlavně ho také recyklovat a využít jako zdroj energie. Proto jsem v Mladé Boleslavi prosadil výstavbu bioplynové stanice na výrobu CNG (pohonnou hmotu pro autobusy MHD) z kuchyňského odpadu.

Je třeba podporovat výrobu energie z obnovitelných zdrojů obecně. Pro Českou republiku to jsou v první řadě vodní elektrárny, v druhé radě solární panely na střechách domů (ne na polích). Vítr jako obnovitelný zdroj energie pro ČR, z důvodu geografické polohy naší země, není zrovna ideální.

Jádro je pro ČR důležité. Jsem rád, že se mi společně s kolegy podařilo prosadit jádro do skupiny čistých zdrojů energie. Jaderné elektrárny jsou pro ČR jediný způsob, jak mít vedle nestabilních obnovitelných zdrojů i nějaký stabilní, ze kterého lze získat dostatek energie tak, aby cena byla pro domácnosti a průmysl dostupná.

Samozřejmě péče o životní prostředí je i o ochraně zeleně, výsadbě nových stromů, realizaci vodních ploch a mnoho dalšího. Jsem rád, že se v této oblasti s mým poradním Týmem 30mínus prakticky shodujeme.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Lidi v zasažených oblastech nenecháme bez pomoci

21:05 Ministr Jurečka: Lidi v zasažených oblastech nenecháme bez pomoci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k povodním