Senátora Čunka naštvali letos sociální demokraté. Tím, že by šli s každým

29.12.2012 12:45 | Zprávy

Při ohlédnutí za letošním rokem v politice by se určitě našlo dost peprných výrazů, které by dokreslovaly marasmus, do něhož se domácí politická scéna propadla. Mezi ty výjimky s politikou spokojené by se mohl díky senátním i krajským volbám řadit exlidovecký předseda Jiří Čunek. Přesto i on má důvod k naštvanosti. Postaral se mu o ní bezostyšný příklon ČSSD ke komunistům na krajské úrovni a rovněž počínání Nečasovy vlády.

Senátora Čunka naštvali letos sociální demokraté. Tím, že by šli s každým
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

Bývalý místopředseda vlády a expředseda KDU-ČSL Jiří Čunek patří díky výsledkům podzimních senátních a krajských voleb mezi tu výraznou menšinu české populace, která může být při ohlédnutí za domácí politikou roku 2012 spokojena. Přesto znovuzvolený senátor neskrývá, že se i tak najde leccos, co ho v politice letos naštvalo. A to na krajské i celostátní úrovni.

„Na krajské úrovni mi vadí ten bezostyšný příklon ke komunistům ze strany sociálních demokratů. To, jak bezostyšně dávají najevo, že mají největší koaliční potenciál, protože můžou jít s každým, třeba s Hitlerem, když můžou jít teď se Stalinem,“ kritizuje pro ParlamentníListy.cz senátor Jiří Čunek postup ČSSD při utváření krajských koalic.

Nečasova vláda by měla skončit proto, že nedělá dobré věci

„Jim je to v zásadě úplně jedno a mají z toho evidentně radost, že tuto výhodu mají. Já si ale myslím, že nejen jim, ale nám všem, se to může zle vymstít. Nejenom lidé, ale i strany by měly mít své mantinely, které jsou nepřekročitelné a kde nejde už jenom o výši zdanění nebo pohled na jiné konkrétní věci v politice, ale jde především o morálku,“ myslí si Jiří Čunek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Hroník

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové do Haagu, spustil Dominik Hašek. Proti němu Hraba a Válková. Kdo projde do Senátu?

8:58 Rusové do Haagu, spustil Dominik Hašek. Proti němu Hraba a Válková. Kdo projde do Senátu?

Nebezpečí migrace, které vnímá i kandidát do Senátu za TOP 09 Dominik Hašek, nebezpečný migrační pak…