Oběšení, upálení a prasečí výkaly. Bém a Šťastný k nesnázi primátora Prahy

10.12.2012 18:00 | Zprávy

Primátor Bohuslav Svoboda (ODS) má problém. Ve svém daňovém přiznání opomněl uvést třímilionový příjem. Nad formou jeho zisku visí otazníky.

Oběšení, upálení a prasečí výkaly. Bém a Šťastný k nesnázi primátora Prahy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Svoboda, primátor hlavního města Prahy

Po kauze šéfky LIDEM Karolíny Peake, která ve svém daňovém přiznání opomněla uvést 18milionový příjem, je na světě kauza další. Tentokrát se týká pražského primátora Bohuslava Svobody (ODS).

Tomu hrozí pokuta až 50.000 korun za chybu v majetkovém přiznání . V něm totiž zapomněl uvést třímilionový příjem.

Svoboda splatil během roku 3,5milionovou hypotéku.  Původně tvrdil, že si na ni vydělal prodejem nemovitosti. Posléze ale přiznal, že mu na splátku půjčil peníze jeho přítel, Václav Hýča.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Ing. et Ing. Miloš Nový byl položen dotaz

úspory

Dobrý den, tvrdíte, jak je těžké ušetřit. A můžete mi říci, jak to mají dělat běžní lidé, kterým výdaje rostou, ale mzdy jsou nízké? A nemyslíte, že by stát mohl dost ušetřit, kdyby se zeštíhlil? Nač potřebujeme tolik politiků, ministrů, úředníků atd?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lichtenštejnská knížata, průmyslníci a hákový kříž.  Nejbohatší stát světa není takové neviňátko, jak se tváří. Byli jsme ve Vaduzu

20:25 Lichtenštejnská knížata, průmyslníci a hákový kříž. Nejbohatší stát světa není takové neviňátko, jak se tváří. Byli jsme ve Vaduzu

„Nakonec si říkám, že to proběhlo všechno v míru a to je důležitější, než abychom dostali něco zpátk…