Česká pošta znovu otevřela sedmnáct pošt Partner

29.08.2024 22:03 | Tisková zpráva

Soukromá firma, která provozovala sedmnáct pošt Partner, zpronevěřila peníze svěřené Českou poštou, a to v řádu jednotek milionů korun.

 Česká pošta znovu otevřela sedmnáct pošt Partner
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Česká pošta po svém zjištění o těchto manipulacích okamžitě ke dni 8. srpna ukončila s firmou spolupráci a podala trestní oznámení. Všech 17 provozoven bylo od 9. srpna uzavřeno. Starostové dotčených obcí byli o situaci informováni. Nyní jsou pošty Partner pod novými provozovateli opět přístupné klientům.

Aktuální stav pošt Partner uzavřených k 9. srpnu:

Provoz je již obnoven na poštách Partner v obcích Holubice, Brno 42, Hluboké Mašůvky, Grešlové Mýto. Pobočky v obcích Kojčice, Radenín, Vodice a Lechovice budou znovu otevřeny 2. září.

V následujících dnech bude podepsána smlouva o provozování pošt Partner samosprávami v obcích Olbramovice, Horní Adršpach a Nemotice. Od října budou pošty Partner v obcích Dyjákovice, Hevlín, Těšany a Krumvíř provozovat samosprávy, do té doby bude od 3. září, resp. 4. září obsluha klientů zajištěna mobilní poštou. Do poloviny září budou otevřeny pošty Partner v obcích Jívka a Hořičky, kde je bude provozovat soukromá osoba.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy zavádějí mimořádné opatření v souvislosti s extrémním počasím, vrátit jízdenky lze beze srážky i v den cesty

11:27 České dráhy zavádějí mimořádné opatření v souvislosti s extrémním počasím, vrátit jízdenky lze beze srážky i v den cesty

V souvislosti s očekávanými extrémními srážkami v následujících dnech, které mohou mít negativní dop…